You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: De Magimix Smoothie kit

Gadget Test: De Magimix Smoothie kit

geschreven door Constance

Afgelopen week heb ik hem al aangekondigd, de Magimix Smoothie kit gaat getest worden. Je kunt deze kit niet alleen gebruiken om lekkere smoothies te maken, ook voor vers fruitsap, koude soepen en een heerlijke coulis (voor over ijs en desserts) is de kit te gebruiken.

Ik ben aan de slag gegaan met allerlei vers fruit (oa. appel, peer, kiwi, banaan en ananas) maar ook met diverse groenten (tomaten, paprika en komkommer voor een heerlijke gazpacho). Natuurlijk kan je de Smoothie kit ook afwisselen met de Magimix citruspers waardoor je ook nog sinaasappel-, grapefruit- of citroensap aan je vers geperste sapjes of smoothies kan toevoegen.

De kit bestaat uit een aantal losse onderdelen (stamper, zeef en deksel) en speciaal voor zacht fruit of groenten moet je nog 2 extra accessoires gebruiken. De Smoothie kit is beschikbaar voor de Magimix modellen 3200, 4200 en 5200 en ook voor de XL types.

Wat is me opgevallen? Je kunt inderdaad elk type fruit en groente gebruiken en hiermee heerlijke sappen en zelfs soepen maken. Natuurlijk heeft het ene fruit meer sap dan het andere maar je hebt snel een lekker groot glas met vers geperst fruit- of groentesap. Verder kan je appels, peren en kiwi’s zonder te schillen (ik heb wel de pitjes eruit gehaald) in de Smoothie kit doen en dat scheelt een hoop werk. En ook de gazpacho (Spaanse koude tomatensoep) is in een wip klaar, echt ideaal.

Ik ben erg blij met deze extra mogelijkheid van de Magimix aangezien een blender/smoothiemaker/sapcentrifuge natuurlijk erg handig èn lekker is maar altijd weer een extra plek inneemt op het aanrecht en dat is voor kleinbehuisden niet handig en op deze manier heb je hier geen last van. Wat ik wel jammer vind is dat het schoonmaken van de zeef niet echt makkelijk gaat, want er blijft altijd nog iets in de ring achter. (Maar misschien kan dat bij de opvolger worden opgelost.) En alle onderdelen kunnen in de vaatwasser dus dat scheelt wel weer boenen. Ik ben in ieder geval reuze blij met de Smoothie kit en dat wordt de aankomende zomer heerlijk verse smoothies, sapjes en koude soepen maken en drinken.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9xQxv6pORNo&feature=share&list=UUHxIfbTxLqlnJS44QBZ7UEQ[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com