You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Kobo e-Book

Gadget Test: Kobo e-Book

geschreven door Constance

Afgelopen donderdag heb ik een presentatie gekregen van de allernieuwste e-reader in Nederland, de Kobo Touch. Ik heb eind januari al een artikel geschreven waarin ik het eea. vertelde over de Kobo Touch, maar nu kan ik hem zelf gaan testen. (Klik hier voor het andere artikel.)

Wat valt als eerste op als je de Kobo Touch uit het doosje haalt? Het materiaal van de cover; want de gecapitoneerde achterkant en de randen aan de voorkant, voelen rubberig en stroef aan. Dit heeft als voordeel dat ie niet gemakkelijk uit je handen zal vallen en het formaat is zodanig dat ie ook precies in je hand past. Nu heb ik een zwart exemplaar gekregen (de Kobo Touch is er ook in wit, lichtblauw, zilver, roze en lila) maar mocht je dit saai vinden, dan zijn er binnenkort losse covers te koop waardoor je je Kobo Touch elke dag een andere kleur kan geven, zodat ie altijd bij je outfit of stemming past.

Er zitten 2 knoppen op de Kobo Touch, eentje bovenop (dit is de aan/uit knop) en eentje voorop (hiermee ga je altijd terug naar de ‘home’ pagina). Zodra je de Kobo Touch aanzet zie je een scherm verschijnen en op dit scherm staat de melding dat je je Kobo software (voor Windows of Mac) moet downloaden. Ik heb deze software op mijn pc gezet en als de installatie klaar is, leg je de Kobo Touch aan de USB-kabel en vervolgens gaat ie, via wifi, synchroniseren en krijgt de Kobo Touch een update.

Daarna kan je je Kobo Touch batterij opladen (via USB of dmv. het stopcontact) en als de batterij vol is, kan je gaan lezen. Je hebt, via de Kobo online winkel, de keuze uit gratis én betaalde boeken.

Ik ben begonnen met een gratis boek en dat werkt heel eenvoudig, je kiest een titel, klikt op het woord downloaden (want de Kobo heeft een touchscreen) en hij staat in je bibliotheek.

Nu heeft de Kobo Touch nog veel meer leuke mogelijkheden en daarover ga ik volgende week een 2e artikel schrijven want ik moet hiermee nog even zelf aan de slag. Dus wordt vervolgd………..

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com