You are here: Home » Groen wonen » Ik zoek een mooie leiboom

Ik zoek een mooie leiboom

geschreven door Constance

Onze tuin ligt aan het water, de stadsgracht om precies te zijn en daar genieten we dagelijks van. Maar, en dat is minder, de voorbijgangers genieten ook van ons. Want vanaf de straat kijk je zo over de gracht onze tuin in. Er is een haagbeuk aan het groeien en het terras is tactisch afgescheiden met hortensia’s maar er mist nog iets in de hoogte. Het plan is nu om er leibomen in te zetten. Simpele oplossing tot je gaat bedenken welke leiboom je dan wilt hebben.

Uitgangspunt: leilinde, de klassieke leivorm mooi voor onze middeleeuwse buurt. Maar… Leilindes hebben veel last van luizen. En onder een boom met luizen krijg je zo’n plakkerige laag. Dat willen we niet… Een leiplataan dan, mooi, groeit snel, veel blad maar stonden hier vroeger leiplatanen. Nee toch zeker? En als je dan doorzoekt op internet wet je niet wat je tegenkomt aan leibomen; groenblijvend, kleurend met bloesem, snelgroeiend of juist niet… Met appels, peren, mispels of kweeperen, allemaal even leuk! Kwekers zijn er veel, heel veel maar welke kweker is goed en betrouwbaar?
Enfin, onze opdracht voor vandaag: op zoek naar een kweepeer leiboom, lekker ouderwets en met prachtige, lekkere vruchten. En dan een beetje in de buurt van Amersfoort als het kan. Meer info over kweeperen op www.kweepeer.nl

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Stan 18 maart 2012 - 22:14

Op zoek naar een goede en betrouwbare kweker? Dan kan ik je de leiboomkwekerij Espaliers aanraden. Deze mensen leiden nog steeds volgens de methodes van de oud Franse leikunst. op http://www.espaliers.eu zie je hun assortiment.

Reageer
tuin ontwerp – 'De dader wist waar ie moest zijn' | Tuinontwerp 19 maart 2012 - 18:39

[…] de straat kijk je zo over de gracht onze tuin in. Er is een haagbeuk aan het … Read more on Wonen.Blogo.nl Dit bericht is geplaatst in Tuinontwerp met de tags &#39De, dader, moest, waar, wist, […]

Reageer
Monique 23 maart 2012 - 02:20

Er is binnenkort een bomenveiling bij BVA auctions in Opheusden.
http://www.bva-auctions.com/auction/category/4940

Ik hoop dat u hier kunt vinden wat u wilt hebben.

Monique

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com