You are here: Home » Gadget nieuws » Fietsverlichting van Philips

Fietsverlichting van Philips

geschreven door Constance

Ik heb 2 jaar geleden een nieuwe fiets kocht (over dat proces heb ik ook een artikel geschreven, dat kan je hier nalezen) en ik heb, indertijd, gekozen voor een voor- en achterlicht op batterijen. De achterlamp voldoet prima, maar de voorlamp is een klein blokje, voorop mijn stuur, en zorgt er alleen voor dat ik zichtbaar ben, maar lekkere lichtbundel is ver te zoeken.

Ook Testman vond het maar een armzalige koplamp dus vonden we samen dat er toch maar goede voorlamp moest komen, eentje waarbij ik niet alleen zichtbaar was maar ook het fietspad en/of de straat goed verlichtte. Dus ben ik gaan speuren op internet en daar kwam ik de SafeRide serie van Philips tegen.

In de Philips SafeRide LED BikeLight serie zitten 2 verschillende versies: eentje met een dynamo en eentje op batterijen. De dynamo-versie (geschikt voor elke dynamo) heeft een lichtintensiteit van 60 lux en hij verlicht hierdoor tot op een afstand van 50 meter.  Hij heeft 1 aan- en uitschakelaar en een standlichtfunctie waardoor je ook zichtbaar bent als je stilstaat. Als je geen dynamo (meer) hebt, zoals ik, is er de Philips SafeRide BikeLight op batterijen (inclusief). Deze voorlamp geeft 80 lux licht af en heeft een witte lichtbundel tot 60 meter! Hij past op elk type stuur en kan via een USB-kabel worden opgeladen (via je computer of de adapter). Er zijn 2 standen mogelijk, een hoogvermogenstand waarin hij gedurende 2 uur 80 lux produceert, of de eco-stand voor stadsgebruik waarin hij gedurende 8 uur 20 lux levert. In beide koplampen zitten dubbele LUXEON hoogvermogen-LED’s en dit zijn dezelfde LED’s als die gebruikt worden door autofabrikanten.

Dus je begrijpt, mijn interesse was gewekt en ik wilde persé deze koplamp. Na een behoorlijke zoektocht (want lang niet elke fietsenmaker verkoopt ze) heb ik zo’n geweldige SafeRide BikeLight gevonden en ik ga, zodra ie op mijn fiets, mijn ervaringen met jullie delen. Dus wordt vervolgd………………

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Gadget test: Philips fietslamp | Ladygadgets 15 februari 2012 - 06:05

[…] heb ik jullie gemeld dat ik de Philips fietsverlichting, de Saferide LED Bikelight, ging testen. (Hier kunnen jullie dat artikel nalezen.) Tijdens mijn verblijf, vorige week, in Chicago is de fietslamp […]

Reageer
Gadget test: Philips fietslamp | Ladygadgets 15 februari 2012 - 06:05

[…] heb ik jullie gemeld dat ik de Philips fietsverlichting, de Saferide LED Bikelight, ging testen. (Hier kunnen jullie dat artikel nalezen.) Tijdens mijn verblijf, vorige week, in Chicago is de fietslamp […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com