You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Jabra STREET2 muziekheadset

Gadget Test: Jabra STREET2 muziekheadset

geschreven door Constance

Afgelopen vrijdag was het zover, de postbode stond met het pakketje met de Jabra STREEET2 op de stoep! Dus ik kon weer aan de slag voor een uitgebreide test van de Jabra STREET2, zoals ik eerder heb gemeld. (Dat artikel kan je hier nalezen.)

Bij de Jabra STREET2 (ik heb een witte) valt als 1e het uiterlijk op, want de Bluetooth headset zit verwerkt in een zgn. dogtag en door de (bijgeleverde metalen) ketting kan je hem om je nek dragen ls een sieraad. Nu vond ik de metalen ketting net iets te kort en daarom heb ik de STREET2, als fashionstatement, aan een lange, dunne parelketting gehangen. Maar natuurlijk kan ook een leren veter of een koord gebruikt worden. (Voor de heren onder ons, er zit ook een clip bij, en daarmee kan je de STREET2 aan je broek of jas vastmaken.)

In de doos zit verder de oplader, 1 set witte oordopjes (incl. 3 paar eargels) en de gebruiksaanwijzing. Nu gebruik ikzelf 2 ‘grote’ hoofdtelefoons (Solo by Dr. Dre en The Stretch van Philips/O’Neill) en deze hoofdtelefoons hebben geen ingebouwde microfoon waardoor je ze niet kan gebruiken als je, op je mobiel, gebeld wordt.

En hiervoor is de Jabra STREET2 ook bedoeld, want je plugt je eigen hoofdtelefoon (of de bijgeleverde oordopjes) in de dogtag en je kan nu naar je eigen muziek luisteren èn als je gebeld wordt, een gesprek voeren, zonder dat je je toestel uit je tas of zak hoeft te halen want in de dogtag zit nl. een ingebouwde microfoon! Ik was natuurlijk heel nieuwsgierig hoe het geluid tijdens het gesprek en de muziek zou zijn, het gaat tenslotte via Bluetooth, maar het geluid van je eigen muziek is prima (zeker als je van een stevige bass houdt) en ook mijn telefoongesprekken waren perfect te verstaan, zelfs in de trein met een hoop lawaai en rumoer om me heen.

Nu staat Jabra bekend om haar gebruiksvriendelijkheid vwb. het pairen van je hoofdtelefoon met je toestel en ook bij de STREET2 is dit weer prima. Als je de STREET2 aanzet, voor de 1e keer, gaat ie automatisch in de ‘pairing’ mode. Daarna zet je op je telefoon de Bluetooth aan en je mobieltje vindt gelijk de Jabra STREET2 en koppelt deze. (Je kunt de STREET2 natuurlijk ook met andere telefoon paren en dan moet je de aan/uit toets 7 seconden lang ingedrukt houden.) En door het multipoint kan je met 2 apparaten tegelijk pairen. Verder zijn de bedieningsknopjes groot genoeg, om zelfs met handschoenen aan (en mijn lange nagels), makkelijk te kunnen bedienen.

Conclusie: ik vind de Jabra STREET2 echt een heel mooie èn handige muziekheadset die doet wat ie beloofd en waarbij je gewoon gebruik kunt blijven maken van je eigen (dure) headset. Verder is het ook een fashionable gadget die door dames èn heren te dragen is. Jabra, ik vind dit echt een top gadget en wat mij betreft mogen er mee van dit soort handige items komen!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9y9HRIkEiCc[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?