You are here: Home » Accessoires » Lekker warm met een houtkachel

Lekker warm met een houtkachel

geschreven door Constance

Nou wonen we zelf in een belachelijk groot huis met een woonkamer die 4 meter hoog is dus moeten we ons best doen om het behaaglijk te hebben.
En natuurlijk om de gasrekening een beetje betaalbaar te houden.

In ons oude huis hadden we een kachel die ontworpen was door Thijs Trompert, een joekel van een ding; een soort stalen locomotief. Toen John die kachel voor het eerst opstookte zaten we, midden in de winter, in ons hemd aan tafel en kwam er een dikke barst in de ruiten van onze serre. Enfin, dat was dus iets teveel van het goede.

Toen we ons nieuwe huis kochten wisten we dat de bodem van de spaarpot snel bereikt zou zijn. Dus toen is John meteen op zoek gegaan naar een houtkachel want een huis zonder houtvuur is voor hem geen huis! Hij had al eens een mooie Deense kachel gezien, een Fyrtonden. Voor ontwerpers in Denemarken is een kachel een geliefd afstudeerproject vandaar dat er zoveel mooie kachels uit dat land komen. Bekende merken zijn naast Fyrtonden: Morso, Jotul en Thor.

Voor ons was de houtkachel direct al ideaal, tijdens de verbouwing stond de kachel te branden, heel veel oud ongeverfd sloophout is er op die manier weggewerkt en de bouwvakkers hadden het heerlijk warm in de winter! En wij genieten nu nog elke dag van deze mooie kachel.

Wij kochten onze tweedehands Fyrtonden bij Brocante de Ommelande (Slagharen, 0523-682811), die importeren ze zelf en repareren de kachels indien nodig. Ze geven een goede service én brengen de kachel thuis als je dat wilt. Te vinden via: http://verkopers.marktplaats.nl/359536

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com