You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Samsung Galaxy Note, deel 2

Gadget Test: Samsung Galaxy Note, deel 2

geschreven door Constance

Woensdag ben ik teruggekeerd uit Shanghai en zoals ik al eerder meldde ging de Galaxy Note mij op deze trip vergezellen. De 1e reactie die ik kreeg, toen ik hem uit mijn tas haalde, was: ‘wat een klein tablet is dat’ en ‘wat is dat voor grote telefoon’. Dus je begrijpt het werd tijd voor een kleine uitleg, van mijn kant, wat de Samsung Galaxy Note nu eigenlijk is.

Ik heb uitgelegd dat de Note een Smartphone is, maar dat de Note wel een stuk makkelijker werkt als je veel en vaak je email checkt en/of regelmatig aantekening moet maken. Dat laatste kan op de meeste ‘gewone’ (lees kleinere) Smartphones niet, maar op de Note wel. En aangezien niet iedereen, zoals ik, in het bezit is van èn een Smartphone èn een Tablet, is de Note een perfect toestel voor je als je een Smartphone en Tablet in-een hebt. Zeker omdat er een handige stylus, de zgn. S Pen, (perfect opgeborgen in de Note, dus je kunt hem niet kwijt raken) bij het toestel wordt geleverd. Met de S Pen kan je ook op het scherm schrijven en gebruik maken van ‘S Memo’ (multimedia) en ‘S Planner’ (agenda) functie’s. En doordat de ‘S Pen’handschriftherkenning heeft kan je ook handgeschreven berichtjes via Samsung Chat ON versturen. Natuurlijk heeft de Samsung Galaxy Note ook de Swipe functie die je zowel met als zonder de S Pen kan gebruiken. waarmee je via Samsungs ChatON-messenger applicatie handgeschreven berichten kan versturen.Verder kan je met de S Pen ook door jouw gemaakte foto’s bewerken, je drukt dan op de S Button onderaan de S Pen en je kunt gaan schrijven, tekenen en schilderen. De bewerkte foto (of webpagina) kan je daarna gelijk per email versturen.

De 8.0 megapixel camera, met 1080p Full HD video, maakt mooie heldere foto’s en doordat het touchscreen lekker groot is, is het doorbladeren van een album een klein feestje. Voor het videobellen is er een 2.0 megapixels camera maar ik vind zelf dat niemand er echt flatteus op uitziet en ik gebruik deze dan ook nooit. (Maar als ik de verhalen over Androïd Ice Cream mag geloven is die frontcamera wel nodig bij Face Unlock. Want dan herkent Android, via de frontcamera, het gezicht van de eigenaar en zal alleen dan ‘unlocken’. Ik kan niet wachten op deze geweldige feature.) Momenteel draait de Note nog op Androïd Gingerbread maar de update naar Ice Cream zit er aan te komen. De Note is er met een geheugen van 8, 16 of 32 GB en je kunt het geheugen ook uitbreiden dmv. een microSD kaart.  En een groot aantal apps zijn al geïnstalleerd, maar via Market en Samsung Apps kan je je toestel helemaal vol gooien.

Conclusie: Qua uiterlijk vind ik het een echt mannentoestel, komt omdat ie zwart en vooral groot is. Maar voor de mannen onder ons, hij is echt te groot om in je broekzak te stoppen, en moet je meer denken aan een binnenzak van een colbert of jas. En dan zijn wij, dames, weer in het voordeel want hij past in elke tas (zelfs in een kleine clutch) en hij is ook makkelijk terug te vinden in je tas. (Omdat ie zo groot is.) Ik vind de Samsung Galaxy Note een (te) groot toestel om mee te gaan bellen, althans om hem aan je oor te houden, dus zorg ervoor dat je altijd een (Bluetooth) headset bij je hebt. En niet alleen het formaat is voor bellen aan je oor een bezwaar, ook het gewicht speelt mee. Maar door het grote scherm zien je foto’s en video’s er wel heel mooi uit dus dat heeft ook zijn voordelen, hetzelfde geldt voor het lezen van je mail en browsen op internet want dat is prima te doen. (Veel makkelijker dan op een gewone Smartphone.)

Voor wie is de Samsung Galaxy Note bedoelt vraag je je misschien af. Naar mijn mening is ie perfect voor iedereen die zijn of haar Smartphone (zakelijk) gebruikt en eigenlijk geen zin heeft om ook nog een los Tablet aan te schaffen. Dus ben je op zoek naar een fijne Androïd Smartphone met een groot scherm, waarbij je ook aantekening kunt maken, dan is de Samsung Galaxy Note een absoluut perfect toestel hiervoor.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com