You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Sony Ericsson Xperia ray

Gadget Test: Sony Ericsson Xperia ray

geschreven door Constance

Ruim 2 weken geleden heb ik de Sony Ericsson Xperia ray thuis bezorgd gekregen voor een testartikel. Zoals ik al eerder heb geschreven was mijn 1e mobieltje een Sony Ericsson en het is leuk om nu de kans te krijgen om de 2 nieuwe Androïd modellen te mogen testen. (Ik heb nl. ook al Sony Ericsson Xperia mini pro mogen testen, je kunt dat artikel hier nalezen.)

De Sony Ericsson Xperia ray heeft een cover die er in 4 verschillende kleuren is (zwart, wit, roze en champagne) en ik heb de witte gekregen. Waar de Xperia mini pro een leuk, klein dikkertje is, is de Xperia ray een heel elegant toestel. Maar het is ook mooi, licht compact toestel en hij past heel gemakkelijk in je broek- of jaszak. Natuurlijk heeft de Xperia ray ook het Androïd besturingssysteem en tja, dat is toch wel een voordeel want even al je favoriete apps downloaden en je nieuwe telefoon is weer klaar voor gebruik.

Het 3,3 inch scherm van de Xperia ray is heel scherp en duidelijk en is ook groot genoeg om je mail te kunnen lezen. Maar het typen op het virtuele toetsenbord gaat in de horizontale stand niet zo makkelijk, je kunt hem beter even een kwart slag draaien en dan verschijnt een groter exemplaar en hierop kan je glijden van letter naar letter (dit is vergelijkbaar met Swype) en zo complete woorden en zinnen vormen. Toch heeft een ‘echt’ toetsenbord, zoals bij de mini pro, lichtelijk mijn voorkeur.

Er bevinden zich 2 camera’s in de Xperia ray, een ‘normale’ 8 megapixels camera (ook geschikt voor het maken van 3D panorama foto’s) die je om kunt zetten voor het maken van HD-video’s en aan de voorkant zit er nog een speciale camera die je kunt gebruiken voor Skype. (Ikzelf gebruik deze camera altijd als spiegel, zodat je even snel kunt kijken of je lippenstift of je haar nog goed zit.) Ook zit het met het beluisteren van muziek en radio goed, dat was voor mij in het verleden altijd een reden om te kiezen voor een Sony Ericsson telefoon.

Er zitten in het totaal 5 homescreens op de  Xperia Ray en elk scherm kan je naar je eigen inzicht instellen, dmv. snelkoppelingen en widgets. Op elke scherm staat er onderin een taakbalk met daarin de snelkoppelingen Media, Berichten, Contacten en Telefoon en in het midden zit de toets waarmee je naar je app-overzicht gaat. En ook deze taakbalk kan je aanpassen, waardoor je altijd je favoriete apps bij de hand hebt.

Natuurlijk heeft de Xperia ray WiFi, Bluetooth, Google Maps, Gmail en alle andere Google apps en zit er standaard een 4GB micro SD-kaart in het toestel. Als je dit niet genoeg vindt, kan je een kaart van max. 32GB gebruiken. Waar ik blij mee was was het feit dat Sony Ericsson gekozen heeft voor een normale headset, ipv. de irritante in-ear plugs (die bij mij nooit blijven zitten). Ik vind de Sony Ericsson Xperia ray qua uiterlijk een stuk mooier en eleganter dan de Xperia mini pro maar die heeft weer als voordeel dat er een echt QWERTY toetsenbord in het toestel zit dus kan ik eigenlijk niet echt kiezen. Maar dat Sony Ericsson terug is op de markt vwb. mobiele telefoons is wel duidelijk voor mij!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com