You are here: Home » Accessoires » Droam, voordelig internet in het buitenland

Droam, voordelig internet in het buitenland

geschreven door Constance

Speciaal voor iedereen die op zakenreis of vakantie gaat is er nu Droam. Droam bestaat uit een  ‘MiFi’-apparaat (mobiele wifihotspot) en een simkaart van het land van bestemming. En de Droam vangt het signaal van een mobiel netwerk (3G/UMTS) op en zet het om in een wifisignaal.

De zender heeft een bereik van 7 meter en kan je max. 5 apparaten koppelen. Je kan dmv. een laptop, mobieltje, iPad, Tablet of een ander apparaat, via wifi en de Droam, koppelen dmv. een inlognaam en wachtwoord. De snelheid is wel afhankelijk van het lokale mobiele netwerk, maar maximaal is het 7,2 Mbps. Je kunt de Droam gebruiken in West-Europa (excl. Noord Scandinavië) en je huurt de Droam zolang je onderweg bent. (Je betaalt wel een borg van euro 150,00.) Je betaalt voor de 1e dag euro 27,50, daarna slecht euro 3,50 per dag en je krijgt hiervoor 50 MB per dag (dit is genoeg voor licht internet gebruik zoals mailen, surfen en chatten. Maar je kunt niks downloaden of video’s bekijken.) En als je je 50MB niet volledig gebruikt, neem je deze niet mee naar de volgende dag (jammer). Je kunt natuurlijk wel extra data bijkopen.

Als je buiten Europa Droam wilt gebruiken dan kan je een offerte aanvragen, bijv. voor de VS is er een vast weektarief van euro 65,00 en dan mag je onbeperkt internetten. Eind november vertrek ik, samen met Testzus, voor een cruise naar het Midden Oosten en ik ga dan ook zeker een offerte aanvragen want ik weet dat het erg kostbaar is om op een cruiseschip online te zijn. Dus wordt vervolgd……

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Gadget Test: Droam - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 23 november 2011 - 04:30

[…] bellen en internetten in het buitenland gebruik gemaakt kan worden van de Droam (het artikel kan je hier nalezen) en aangezien ik as. week gezellig aan het dobberen ben op de Arabische Zee en ik weet hoe […]

Reageer
Gadget Test: Droam - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 23 november 2011 - 04:30

[…] bellen en internetten in het buitenland gebruik gemaakt kan worden van de Droam (het artikel kan je hier nalezen) en aangezien ik as. week gezellig aan het dobberen ben op de Arabische Zee en ik weet hoe […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com