You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Jabra SPEAK en UC VOICE

Gadget Test: Jabra SPEAK en UC VOICE

geschreven door Constance

Een paar weken geleden heb ik tijdens een presentatie de mensen van Jabra gesproken en ik  heb hen verteld dat ik razend enthousiast ben over hun Bluetooth headsets en carkits en dat geldt niet alleen voor het geluid, maar ook voor het paren, gebruiksgemak en het design.

Daarop kreeg ik prompt de vraag want ik dan van de professionele serie producten vond. En tja, hier had ik eigenlijk geen antwoord op want ik dacht altijd dat die headsets en andere artikelen echt alleen voor call-center medewerkers bedoelt was en dat vertelde ik dan ook. Maar dat bleek niet te kloppen, want inderdaad maakt Jabra voornamelijk producten voor de professionele markt maar een aantal zijn er ook prima thuis te gebruiken bijv. als je je kantoor aan huis hebt of veel thuis werkt. Nu hebben Testman en ik een kantoor in huis (de zolder) en hebben wij beide regelmatig telefonische meetings en vergaderingen dus zijn wij de uitgelezen personen om 2 producten uit de professionele Jabra lijn te gaan testen en dat zijn de Jabra SPEAK en de UC VOICE.

De Jabra SPEAK is speciaal gemaakt voor 1-op-1 conferentiegesprekken of conference-calls met een kleine groep en heeft door de wideband frequentiebereik een helder geluid en je kunt hem ook makkelijk meenemen in de speciale beschermhoes want het is een compact model waarbij je het snoer is geïntegreerd. Je sluit de Jabra SPEAK 410 aan je computer en je kunt direct je gesprek voeren. Met de bedieningsknoppen kan je het volume aanpassen, de microfoon in ‘mute’ zetten, gesprekken beantwoorden en beëindigen en door de ingebouwde beltoon mis je geen enkel gesprek. De krachtige speaker en ingebouwde omni-directionele microfoon biedt 360 graden dekking waardoor de deelnemers van de vergadering het gesprek goed kunnen horen en zelf goed te horen zijn. Door de 3,5mm headsetpoort  is de Jabra SPEAK 410 ideaal voor 1-op-1 gesprekken maar ook voor bijv. e-learning of het luisteren naar muziek vanaf de computer. En je kunt eenvoudig schakelen naar een privé stand zodat je niemand stoort tijdens het voeren van een telefoongesprek.

De Jabra UC VOICE is een zgn. behind-the-ear headset en je kunt hem heel gemakkelijk meenemen in het speciale tasje. (Ik ben altijd blij als er hoesjes en tasjes bij geleverd worden want dan is de kans op beschadigen een stuk kleiner en het is in je tas een stuk overzichtelijker.) De Jabra UC VOICE 250 is speciaal bedoeld voor iedereen die incidenteel belt en daarbij de handen wil vrij houden, bijv. voor het maken van aantekeningen en omdat ie heel compact is kan hij gemakkelijk mee op reis. De Jabra UC VOICE 250 is gebaseerd op het bekroonde behind-the-ear ontwerp. En doordat het een flexibel model is past ie bij iedereen perfect. De headset geeft een helder geluid bij ieder telefoongesprek en de microfoon is voorzien van een functie voor ruisonderdrukking zodat achtergrondgeluiden worden gefilterd. Je sluit de headset aan op de usb-poort van je pc, laptop of notebook en je kunt aan de slag. (Helaas voor Testman is ie niet geschikt voor de Mac, dus wordt dit mijn Testmodel en mag Testman aan de slag met Jabra SPEAK.)

Dus binnenkort meer over de Jabra SPEAK en UC VOICE…….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com