You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Jabra SPORT

Gadget Test: Jabra SPORT

geschreven door Constance

Begin deze maand heeft Jabra een aantal nieuwe Bluetooth sportheadsets geïntroduceerd en de Jabra SPORT is er daar een van.

Nu weten mijn lezers dat ik een echte Jabra-fan ben en toen Jabra mij benaderde om de Jabra SPORT te testen heb ik ook geen moment getwijfeld. De SPORT is  de 1e Bluetooth headset waarbij je tegelijkertijd naar muziek kunt luisteren en telefoonoproepen kan beantwoorden tijdens het trainen. En de ingebouwde FM radio werkt buiten een stuk beter dan binnen, dus dat is perfect tijdens het hardlopen. Doordat de SPORT 2 ‘oortjes’ heeft hoor je je muziek echt in stereo en dat is ook perfect te horen want ik hoorde, tijdens het afluisteren van mijn eigen muziek allerlei achtergrond geluidjes die ik eerder nog niet had gehoord. In het begin moest ik wel wennen aan het formaat van de oortjes (ik heb zelf nl. kleine oren) en vielen ze regelmatig uit, maar nadat ik een paar andere eargels had aangebracht bleven ze perfect zitten.

In het begin moet je nog wennen aan de verschillende knopjes en functies, maar als je dat eenmaal onder knie hebt, is dat een fluitje van een cent. Alle ‘controls’ zitten in het rechteroortje en belangrijkste functie (opnemen van een telefoon tijdens het afluisteren van muziek) zit aan de voorkant in je rechteroorschelp en dit knopje voel je duidelijk zitten. Om op te nemen kan je bij deze headset geen gebruik maken van spraak (de bekende answer of ignore tekst).

Testman is een fanatieke mountainbiker en elke zondag gaat ie met de fiets op pad en soms komt ie ook verregend en onder blubber terug. Dat was met de Jabra SPORT geen enkel bezwaar want hij is regen, vuil en shockproof en ook weer heel gemakkelijk schoon te maken. Ook heb ik gisteren zelf, tijdens mijn training op de spinningfiets, de headset ingehad en ook bij mij bleef ie perfect zitten en kon ik heerlijk sporten op mijn eigen muziek (en ook heel gemakkelijk een nummer doorspoelen).

Verder zit er in het doosje van de Jabra SPORT een tasje (voor om je arm) en in dit tasje kan je je headset opbergen en daardoor blijft ie goed beschermt in je sporttas. En speciaal voor de Jabra SPORT heeft Endomondo Sports de Tracker ontwikkeld (voor zowel de iPhone, BlackBerry als Android) en dat is een speciale hardloop app waarbij je tijdens het lopen informatie krijgt over je snelheid, de afstand die je hebt afgelegd en je rondetijden. En ook wordt je aangemoedigd en krijg je je updates gelijk te horen, via de headset en kan je je gelopen route bekijken op je smartphone dmv. GPS.

Kortom deze headset heeft de sporttest bij ons perfect doorstaan, maar niet alleen tijdens het sporten kan je gewoon doorgaan met telefoneren (en muziek luisteren), ook tijdens het autorijden heb je een perfect geluid en kan je de persoon aan de andere kant van de lijn prima verstaan. En als je geen Bluetooth headset wilt (bijv. omdat je batterij dan zo snel leeg is), maar verder wel alle voordelen van de Jabra Sport wilt hebben, dan is er ook de Jabra Sport-Corded incl. de Endomondo Sports Tracker en gewoon met een draadje

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com