You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Philips strijkijzer

Gadget Test: Philips strijkijzer

geschreven door Constance

Zoals heb ik aangekondigd, vorige week, heb ik afgelopen woensdag mijn ‘strijkdag’ gehad, en wel met het Philips PerfectCare strijkijzer.

Ik had wasgoed met verschillende materialen (zijde, wol, extra gekreukelde blouses en overhemden en ook een witte broek van Testman) opgespaard en dat moest allemaal gestreken worden. Ik zal even kort uitleggen hoe ik, normaal gesproken, mijn strijkdag indeel: ik zet de strijkplank klaar, vul het (vaste) waterreservoir onder de kraan (waarbij je altijd een hoop water morst), zet het strijkijzer aan en dan ga ik de was bij elkaar pakken want het opwarmen duurt ong. 7 minuten. Met de PerfectCare heb ik dit in dezelfde volgorde gedaan, waarbij ik niet mijn hele strijkapparaat mee hoefde te nemen om te vullen, want het waterreservoir kan je losklikken en dan, zonder te morsen, vullen. Enfin, ik zet het strijkijzer aan en volgens de gebruiksaanwijzing is ie binnen 2 minuten gebruiksklaar. Ik heb dit getimed, en het was zelfs na 1 minuut, en toen was ik nog bezig om mijn ongestreken wasgoed bij elkaar te rapen. (Dus mijn volgorde kan anders.)

Vervolgens ging ik op zoek naar een temperatuur instelknop (zoals mijn ‘oude’ apparaat dat heeft) want katoen moet veel heter gestreken dan bijv. wol of zijde en ik kan bij mijn oude ijzer niet van heel heet naar koud ‘switchen’, dan moet ie eerst uitgezet worden, afkoelen en opnieuw aangezet worden. Maar er zit geen temperatuurknop op de PerfectCare en daardoor kan je alle stoffen en materialen gewoon door elkaar heen strijken. Ik vond het wel een beetje eng om te doen, maar ik ben begonnen met 2 gekreukelde katoenen blouses en daarna mijn 100% zijde tuniekje en vervolgens de katoenen broek van Testman en daarna zijn wollen vest. En dat ging zonder enige moeite en alles is helemaal goed gegaan.

Een ander fenomeen is dat je het waterreservoir tussen gewoon kunt bijvullen, zonder dat het stoomstrijkijzer eerst helemaal moet zijn afgekoeld. Dat kan bij mijn oude dus niet, wat ook echt waardeloos is als je heel veel strijkwerk hebt en je water op is. Laten afkoelen, opnieuw vullen en dan weer 7 minuten wachten voor het opwarmen = totaal ong. 30 minuten tijdverlies en dat wil je dus niet. (Zeker niet als je net zo’n hekel hebt aan strijken als ik.) Ook het ijzer zelf ligt bij de Philips een stuk lichter in de hand en het voordeel hiervan is ook dat je minder het idee hebt dat je moet gaan ‘persen’ om je kleren glad te krijgen. En het resultaat is echt fantastisch, alles ziet eruit om door een ringetje te halen. En dat in de helft van de tijd waarin ik normaal gesproken bezig ben. (As The World Turns was nog niet eens afgelopen!)

Niet alleen horizontaal strijken is mogelijk met de PerfectCare, je kunt ook verticaal stomen (kan mijn eigen ijzer ook niet). En ik heb met een gekreukeld tuniekje en colbert van Testman de proef op de som genomen, en ja hoor, kreukels verdwenen als sneeuw voor de zon.

De PerfectCare koelt ook lekker snel af en je kunt het ijzer zelf vastzetten dmv. een kliksysteem (dit zit niet op elk model), waardoor je ijzer niet van de standaard af kan vallen en je het ijzer aan het handvat kunt verplaatsen en terugzetten in de kast. Ook worden de snoeren keurig opgeborgen in 2 houders aan beide zijden van het apparaat.

Conclusie: De Philips PerfectCare is echt een fantastisch strijksysteem. Hij warmt reuze snel op, je hoeft geen temperatuur in te stellen en het resultaat is verbluffend (alles kreukvrij en dat razendsnel). En dat alles maakt strijken, zelfs voor degene met de grootste hekel aan strijken (ikzelf) een fluitje van een cent en leuk om te doen! Toch heb ik 1 klein minpuntje: het apparaat is best wel groot, maar ondanks dat zou ik zeggen: Dames (en heren) ideetje voor Sinterklaas of Kerst?!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com