You are here: Home » Beauty gadgets » Gadget Test: Philips Sonicare

Gadget Test: Philips Sonicare

geschreven door Constance

Een paar weken geleden heb ik, van Philips, 2 allernieuwste Sonicare producten thuis gekregen en ik ben, samen met Testman, aan de slag gegaan.

Ik ga beginnen met de Sonicare DiamondClean elektrische tandenborstel. Het eerste dat opvalt is dat er een glas in de verpakking zit en dat glas is gelijk je oplader en het glas is ook te gebruiken om water uit te drinken. Om de tandenborstel op te laden steek je de stekker in het stopcontact, zet de tandenborstel in het glas en laden maar. (Deze oplader werkt alleen met de DiamondClean, niet met de oudere Sonicare modellen.) Als je de DiamondClean mee op reis neemt, kan je gebruik maken van de speciale reisoplader en ook zit er bij deze Sonicare een reisetui. Speciaal voor de Sonicare DiamondClean heeft Philips ook een nieuw model borsteltje ontwikkeld (deze borsteltjes kan je ook op andere Sonicare modellen zetten) en met dit borsteltje verwijder je nog meer plak. Tevens ligt het handvat nog beter in de hand dan de vorige modellen en gaat de batterij ook een stuk langer mee. Ik heb ruim 3 weken 2x daags gepoetst zonder dat ie opgeladen hoefde te worden, en zelfs toen het lampje aangaf dat de batterij leeg was, poetste ie nog met net zoveel enthousiasme als met een volle batterij.

Er zitten 5 standen op de Sonicare DiamondClean (Clean – voor het reinigen van de gehele mond, White – voor het verwijderen van vlekjes en voor wittere tanden, Polish – voor het polijsten van de tanden en een natuurlijke glans, Gum Care – voor verbetering van de gezondheid van je tandvlees, Sensitive – extra zacht voor gevoelige tanden) maar ikzelf gebruik eigenlijk maar 3 standen (Gum Care, Clean en White). Er zit een timer op de DiamondClean en ook geeft de tandenborstel zelf aan wanneer je de tandenborstel moet verplaatsen in je mond.

Testman en ik zijn met de Sonicare DiamondClean nog meer tevreden dan met de Sonicare Flexcare+ en de reden hiervoor is dat de borstel nog beter poetst, zeker in combinatie met het speciale borsteltje (dat er 2 maten is), de batterij langer mee gaat en de tandenborstel er in je badkamer ook nog mooi uitziet. Maar het ultieme testresultaat blijkt na een bezoek aan tandarts en mondhygiëniste, geen tandsteen en andere narigheden meer.

Een ander, geheel nieuw, apparaat is de AirFloss. Met dit apparaat verwijder je nog meer plak en de AirFloss is eigenlijk de moderne manier van flossen. (Flossen vind ik iets vreselijks want of het draad gaat kapot of je snijdt je ermee.) En wij vinden het verbazingwekkend om te zien hoeveel viezigheid er toch nog, na keurig 3 minuten gepoetst te hebben, tussen je tanden vandaan komt. Testman en ik hebben beide een andere ritueel om de AirFloss te gebruiken. Testman poetst eerst zijn tanden, gebruikt dan een tandenstoker of ragertje en gaat daarna met de AirFloss aan de slag, ikzelf gebruik de AirFloss gelijk na het poetsen en ga dan nog met een ragertje in de weer. Zowieso had Testman zijn bedenkingen over de AirFloss, maar nadat hij 1 keer de AirFloss gebruikt had (en zag dat er toch nog wel het eea. in je mond achterblijft) was ie overtuigd van het nut. Nu kan je de AirFloss gewoon met kraanwater vullen, maar wij hebben ervoor gekozen om mondwater in de AirFloss te doen, zodat je niet alleen een schone, maar ook een lekkere fris mond hebt. En het duurt net zo lang als stoken of flossen.

Toch heb ik een klein nadeel ontdekt, er ‘lekt’ tijdens het gebruik van het (mond)water behoorlijk wat uit je mond en hierdoor komt mijn hele kin onder te zitten en dat ziet er niet alleen een beetje vies uit, en ook je net aangebrachte dagcrème of make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarom gebruik ik de AirFloss alleen ’s avonds voor dat ik ga slapen. Testman en ik zijn helemaal overtuigd van het nut van de AirFloss maar toch moest,voor ons, de tandarts en mondhygiëniste uitsluitsel geven.  

Nu ben ik gezegend met een gezonde mond maar ik heb wel last van tandplak en dat geldt zeker voor de plek waar mijn spalk zit (achter mijn ondervoortanden) dus de ultieme test kwam gisteren want ik had een afspraak met de mondhygiëniste. Ik heb haar verteld dat ik nu ruim 2 weken bezig was met de Philips Sonicare DiamondClean en de AirFloss en zij was reuze verrast! Want normaal gesproken heb ik soms last van mijn tandvlees, maar dit was in super goede conditie (dus het klopt wat Philips zegt, binnen 2 weken gezond tandvlees) en ook had ik veel minder last van plak. (Mijn mondhygiëniste geeft zelf ook de voorkeur aan de Sonicare, want zij vindt dit het beste merk elektrische tandenborstel.) En zij zag ook duidelijk het resultaat van de AirFloss want er zat minder plak tussen mijn tanden en kiezen. Ze was binnen een kwartier klaar met mijn mond, terwijl ik normaal gesproken toch wel een half uur in de stoel moet liggen.

Conclusie: Philips zegt dat je tandvlees binnen 2 weken gezonder is en dat is bij mij absoluut het geval. Ook Testman heeft dezelfde ervaring, en is ook reuze blij met de AirFloss, zeker als aanvulling op de Sonicare tandenborstel. En de mondhygiëniste was het met mij eens, dat je eigenlijk èn elektrisch moet poetsen, èn de AirFloss gebruiken, èn als afsluiting natuurlijk ook nog tandstokers en/of tandenragertjes moet gebruiken. En het resultaat is dan een plak-vrije schone en frisse mond! (En Testman en ik zullen nooit meer het andere elektrische tandenborstelmerk aanschaffen want het resultaat van de Philips Sonicare is onovertroffen!)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com