You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Samsung Galaxy Tab 10.1

Gadget Test: Samsung Galaxy Tab 10.1

geschreven door Constance

Zoals jullie op 24 augustus jl. heb kunnen lezen ben ik aanwezig geweest bij de Nederlandse introductie van de Samsung Galaxy Tab 10.1 en aangezien ik vlak daarna heerlijk op vakantie ging, kon ik tijdens mijn vakantie goed gebruiken om de Samsung Galaxy Tab 10.1 aan een uitgebreide gadgettest te onderwerpen.

Al een half jaar na de introductie van de 1e Samsung Tab komt Samsung dus met de opvolger en de reden hiervoor is dat Google nu een echte Android tablet-variant heeft ontwikkeld. En het eerste dat je opvalt ten opzicht van de ‘oude’ Tab is de grootte van het scherm en hierdoor past de nieuwe Tab niet meer in een kleine clutch, handtas of binnenzak van een colbert, maar hij is wel een stuk dunner. (Volgens Samsung menteel de dunste en lichste 10 inch tablet.)

De witte Samsung Galaxy Tab 10.1 die ik heb gekregen heeft een intern geheugen van 16 GB (dit is niet uit te breiden dmv. een micro SD-kaart) en heeft niet alleen WiFi maar ook 3G en als wit niet je kleur is dan is ie er ook nog in het zwart.

Wat zit er in de doos? Natuurlijk de Tab zelf, een snelstartgids, USB-stroomkabel die je zowel via je pc/laptop als met een stekker kunt gebruiken en een in-ear headset. (Over de pasvorm van de in-ear headset van Samsung lopen de meningen uiteen, waarschijnlijk heb ik te kleine oortjes wat ze vallen bij mij heel gemakkelijk uit, ook na aanpassing van de meegeleverde kleinere maat dopjes, maar er zijn genoeg mensen die ze heel prettig vinden.)

Hoe ziet de Samsung Galaxy Tab 10.1 eruit? Allereerst oogt ie heel strak en als je het scherm aanzet vielen bij mij gelijk de heldere en duidelijk kleuren op. En ook is bij het afspelen van een video is dit duidelijk te zien. Het scherm heeft een mooie glanzende laag wat er wel voor zorgt dat ik de hele dag met een doekje, tegen de vette vingers, in de weer ben. Dus toch maar een screenprotector aanbrengen? Verder zit er aan de voorkant een camera/webcam (2 megapixel) en lichtsensor. De achterkant is wit en ook hier vind je een camera, incl. led-flitser, en deze camera heeft 3 megapixel. En aan de zijkanten vind je de aan/uit knop, de volumeknop, de speakers en de aansluiting voor je headset en natuurlijk de aansluiting voor de oplader of accessoires zoals het Samsung Keyboard Dock (niet inclusief). En als je de WiFi/3G versie hebt ook het klepje voor je SIM kaart.

Wat zijn de mogelijkheden? Deze Samsung Galaxy Tab 10.1 heeft de Android 3.1 versie (Honeycomb) waarbij het openen van Flash op een webpagina geen enkel probleem is. Ook kan je gewoon documenten maken en lezen doordat er standaard op de Tab 10.1 Polaris Office zit (Word, Powerpoint en Excell). Verder zitten alle Google apps al geïnstalleerd zodat je je Gmail email-acccount en agenda gelijk kunt activeren. Ook kan je je 5 bureaubladen personaliseren dmv. diverse widgets. En er zijn 6 widgets (Taakbeheer, Agenda, Wereldklok, Pennotitie, Calculator en MP3-speler) die je te voorschijn haalt als je op het pijltje onderaan in het midden van het scherm klikt.

En speciaal voor alle Social Media fans is er de speciale button ‘Scoial Hub’ waarmee je in 1 oogopslag je Facebook, Twitter en Linkedin account kunt bekijken en updaten. Ook zijn er 2 E-mailaccounts in te stellen.

Ook worden de hardcore lezers niet vergeten, want je kunt op 2 manieren e-boeken lezen, via eBook en via DigiLezen (dit ism. Bol.com). Natuurlijk kan je apps downloaden via Market (en speciaal voor de tablets heeft Market nu een andere layout gekregen).

Mijn conclusie is dat ik reuze blij ben met mijn nieuwe Tab, zeker omdat deze het besturingssysteem heeft dat speciaal voor Tablets is ontwikkeld. Het is een mooi model en is niet zwaar. De camera maakt goede foto’s en ook video-opnames zien er prima uit. Ondanks de kleine speakers vervormen deze niet en is de geluidskwaliteit goed. Mijn advies is dan ook, voor iedereen die geen iPad willen kopen, neem de Samsung Galaxy Tab 10.1 want dit is echt een geweldig apparaat met heel veel mogelijkheden.

Verder heb ik een tijdje geleden ergens gelezen dat men verwacht dat in de toekomst niemand meer een laptop/netbook gaat gebruiken en dat iedereen overgaat naar een tablet of iPad. Tijdens mijn vakantie had ik zowel mijn netbook als mijn Tab bij me, en ik moest natuurlijk mijn artikelen voor ladygadgets.blogo.nl en shoppen.blogo.nl blijven schrijven. En ik was blij dat ik mijn laptop bij me had want ik zie mezelf nog steeds niet lange artikelen schrijven (Swype of geen Swype) op de Tab, ik denk meer dat de laptop/netbook en een tablet/iPad naast elkaar blijven bestaan want ik gebruik mijn Tab op een totaal ander moment dan mijn netbook.

Verder irriteert het mij ook dat er heel veel magazines/kranten verschijnen speciaal voor de iPad en dat men hierbij de Android gebruiker totaal over het hoofd zien, maar misschien moet ik nog even geduld hebben.

Gerelateerde artikelen

16 reacties

Viva 20 september 2011 - 13:15

Je kan ook n speciale draadloze toetsenbord (Logitech) 4 de tablet gebruiken, binnenkort komt deze in de EU uit. De mijne heb ik in de VS gekocht, hij werkt echt super maar dan icm Acer Iconia.

Reageer
Viva 20 september 2011 - 13:15

Je kan ook n speciale draadloze toetsenbord (Logitech) 4 de tablet gebruiken, binnenkort komt deze in de EU uit. De mijne heb ik in de VS gekocht, hij werkt echt super maar dan icm Acer Iconia.

Reageer
Luke 23 september 2011 - 08:43

Bizar slecht artikel, ik lees werkelijkwaar niets over hoe de tablet on de praktijk werkt. Je kunt beter een persbericht 1 op 1 kopieren

Reageer
Constance 23 september 2011 - 10:01

@Luke, jammer dat je het een slecht review vindt, maar als je een artikel zoekt over snelheden van processor oid dan zijn er genoeg andere webisites/reviews beschikbaar.
Op ladygadgets.blogo.nl vind je testartikelen met een andere (vrouwelijke) invalshoek en de meeste vrouwen zitten nu eenmaal niet te wachten op dit soort informatie, maar willen weten wat en hoe iets werkt en wat de mogelijkheden zijn.
En vwb een persbericht overnemen: als je het artikel goed leest zul je er dingen inlezen die in geen enkel persbericht zal tegen komen, want er zitten eigen ervaringen in (zoals de headset ervaring) en dat zal Samsung zelf nooit schrijven 😉

Reageer
Luke 23 september 2011 - 08:43

Bizar slecht artikel, ik lees werkelijkwaar niets over hoe de tablet on de praktijk werkt. Je kunt beter een persbericht 1 op 1 kopieren

Reageer
Constance 23 september 2011 - 10:01

@Luke, jammer dat je het een slecht review vindt, maar als je een artikel zoekt over snelheden van processor oid dan zijn er genoeg andere webisites/reviews beschikbaar.
Op ladygadgets.blogo.nl vind je testartikelen met een andere (vrouwelijke) invalshoek en de meeste vrouwen zitten nu eenmaal niet te wachten op dit soort informatie, maar willen weten wat en hoe iets werkt en wat de mogelijkheden zijn.
En vwb een persbericht overnemen: als je het artikel goed leest zul je er dingen inlezen die in geen enkel persbericht zal tegen komen, want er zitten eigen ervaringen in (zoals de headset ervaring) en dat zal Samsung zelf nooit schrijven 😉

Reageer
– Gadget Test: Samsung Galaxy Tab 10.1 | Ebooks Downloaden 12 oktober 2011 - 04:26

[…] (en speciaal voor de tablets heeft Market nu een andere layout gekregen) … Read more on Ladygadgets.blogo.nl (Blog) […]

Reageer
– Gadget Test: Samsung Galaxy Tab 10.1 | Ebooks Downloaden 12 oktober 2011 - 04:26

[…] (en speciaal voor de tablets heeft Market nu een andere layout gekregen) … Read more on Ladygadgets.blogo.nl (Blog) […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com