You are here: Home » Accessoires » Sony Camcorder en verrekijker in een!

Sony Camcorder en verrekijker in een!

geschreven door Constance

Afgelopen april zijn Testman en ik op safari geweest en als je zo’n trip maakt gaat er heel wat elektronica mee in je koffer: spiegelreflexcamera, digitale compactcamera, HD camcorder, laptop, tablet en verrekijkers. Nu heeft Sony iets heel handigs, waardoor je je verrekijker kunt thuislaten. Want wat dacht je van een camcorder en verrekijker in een!

De DEV-5 en DEV-3 Camcorders, vanaf november as. te koop,  zijn de eerste camcorders ter wereld waarmee met één druk op de knop video’s in Full HD1 en met stereogeluid te maken zijn. Met de ‘3D-opnamemodus is videomateriaal vast te leggen dat achteraf is terug te zien op een 3D-televisie (in 3D-modus is de maximale vergroting 5.4x). Vogels, wilde dieren en sportactiviteiten zijn te bekijken in stabiele en scherpe close-up modus en tegelijkertijd zijn onderwerpen haarscherp vast te leggen in Full HD. Met de variabele zoom op beide modellen is een ruim gebied te scannen bij een geringe vergroting, waarna naadloos is in te zoomen op een object zoals een golfballetje in de verte of vogels in een veld.

Door de digitale zoom bij opname in 2D-video in te stellen op een vergroting van meer dan 10x, verhoogt de DEV-5 het totale vergrotingsbereik van 0.9x tot maximaal 20x. Hierdoor lijkt deze camera op een krachtige conventionele verrekijker. De DEV-3 haalt zowel dieren in het wild als sportbeelden en architecturale details dichterbij met een maximale vergroting van 10x. De Sony DEV-3 heeft geen digitale zoomfunctie.

In tegenstelling tot traditionele verrekijkers is de resolutie van het onderwerp met de elektronische autofocus altijd scherp te houden, ook als het onderwerp beweegt. De handig geplaatste draaiknop maakt het mogelijk om de manuele focus met de vingertoppen bij te stellen. Ideaal voor een selectieve scherpstelling op het onderwerp en niet op overhangende takken of andere obstakels. Dankzij de elektronische autofocus op beide verrekijkers is bij 2D-opname zuiver scherp te stellen op onderwerpen die zich op een afstand van nauwelijks 1 cm bevinden (min. 80 cm bij opname in 3D). Dit geeft als extra voordeel dat beelden zijn te vergroten van zowel objecten die dichtbij zijn als observaties op enige afstand. Onafhankelijke elektronische beeldzoekers leveren scherpe en gedetailleerde beelden voor zowel het linker- als het rechteroog, wat een 3D-kijkervaring oplevert die aangenaam en natuurlijk overkomt.

De DEV-5 en DEV-3 zijn digitale verrekijkers met Optical SteadyShot (‘Active’-modus), het optisch stabilisatiesysteem bekend van de Handycam-camcorders en Cyber-shot-camera’s van Sony. Dankzij Optical SteadyShot blijven beelden stabiel, helder en scherp, ook wanneer er volledig wordt ingezoomd. Deze stabilisatiefunctie werkt uiterst doeltreffend om storende bewegingen te onderdrukken. Ideaal voor rustige Full HD-weergave op een grootbeeld HD-televisie.

De camcorder-verrekijker is via HDMI op een HD-televisie aan te sluiten voor weergave op groot scherm. 3D-videomateriaal is te bekijken op een 3D-televisie. Verder is er ook een USB-aansluiting aanwezig om videoclips over te zetten naar de PC voor opslag, bewerking en delen. En verder hebben de DEV-5 en DEV-3 een minimalistisch ‘stealth’-design meegekregen, wat betekent dat er geen storende knoppen of opvallende externe details zijn die de ingenomen positie verraden aan bijvoorbeeld dieren in het wild. De beide verrekijkers hebben een ergonomische greep met elastomeercoating die ervoor zorgt dat er veilig en stabiel met het apparaat te werken is, ook tijdens langere periodes. Dankzij de bedieningselementen op de verrekijker is de bediening ook met handschoenen aan eenvoudig. Opnames maken kan met beide handen door de dubbele bedieningsknoppen.

De DEV-5 heeft een geïntegreerde GPS-ontvanger die elk videobeeld automatisch voorziet van een geotag op elke locatie. De getagde clips en beelden zijn na opname te bekijken in online mappen via compatibele software. De beide verrekijkermodellen worden geleverd met een oplaadbare batterij (NP-FV70)  met hoge capaciteit. Hiermee is na één oplaadbeurt tot ongeveer 3 uur materiaal op te nemen in 2D. De resterende batterij / opnametijd  wordt in minuten weergegeven op de elektronische beeldzoeker. De DEV-3 en DEV-5 hebben ook een batterijlader/-adapter, een A/V-aansluitingskabel en een USB-kabel voor aansluiting op een PC om videobestanden te uploaden. De DEV-5 heeft daarnaast een objectiefkap, een zoekerdop, grote oogcups, een draagtas en een nekriem.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com