You are here: Home » Accessoires » Introductie Samsung Galaxy Tab 10.1

Introductie Samsung Galaxy Tab 10.1

geschreven door Constance

Ondanks alle commotie van rechtszaken, rechters, octrooien en andere narigheid tussen Samsung en Apple wordt vanavond, in The Little Buddha bar in Amsterdam, toch de nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 feestelijk geïntroduceerd.

Vorige week is de Samsung Galaxy Tab 10.1 al in de verkoop gegaan en hebben een aantal journalisten een exemplaar in handen gekregen, maar vanavond is de officiële introductie. En ik ben ook uitgenodigd en mijn verwachtingen zijn hooggespannen, als echte Android Tab fan.

Vorig jaar heb ik, tijdens de Miljonairsfair, de 1e Samsung Tab (P1000) gekregen en deze heb ik ook aan een uitgebreide test onderworpen. Nog steeds gaat ie, overal, gezellig met me mee naar toe want het voordeel van de Samsung Tab P1000 is dat ie zelfs in een klein handtasje past (of voor de heren, in je binnenzak van je colbert). Dat gaat met de nieuwe Galaxy Tab 10.1 niet lukken want deze is 2x zo groot als haar voorganger.

Er zijn 2 verschillende versies te koop, een met alleen WiFi of een met WiFi en 3G, maar beiden beschikken over een geheugen van 16GB. Verder heeft deze Tab het Android 3.1 besturingssysteem (Honeycomb) en is het scherm 10.1 inch groot. Natuurlijk heeft de Samsung Galaxy Tab 10.1 twee camera’s, een 2MP frontcamera (speciaal voor oa. videochatten) en aan de achterkant zit een 3 MP gewone camera met een 3x digitale zoom incl. flitser. Ook kan je videoopnames maken en afspelen en dat gebeurt in Full HD. En voor de muziekliefhebbers zit er een muziekbibliotheek op, incl. een MP3 met 3D geluid.

Voor de zakelijke gebruiker zitten er een Polaris Office documentenlezer op, waarmee je Word, PowerPoint en Excel documenten kunt maken, lezen en bewerken. Ook emailen (Gmail, MS Exchange ActiveSync) en je agenda beheren is geen probleem voor deze Tab.

En mocht je nog app’s missen dan kan je deze natuurlijk downloaden via Market, waarbij je kunt kiezen honderdduizenden betaalde en gratis app’s. Ook zijn er voor de Tab 10.1 een aantal speciale accessoires beschikbaar, natuurlijk een beschermhoes waarbij je kunt kiezen uit een losse hoes of eentje waarmee je de Tab rechtop kunt zetten. Ook is er een speciale (fraaie) bureaulader waarmee je de Tab kunt gebruiken als digitaal fotolijstje en een los toetsenbord waar je je Tab 10.1 bovenop zet.

Vanavond ga ik kennismaken met de Samsung Galaxy Tab 10.1 dus ik ben reuze benieuwd.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OM1Pt0AXSaI[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com