You are here: Home » Accessoires » Nieuwe Sony VAIO Z laptop

Nieuwe Sony VAIO Z laptop

geschreven door Constance

Sony introduceert de nieuwe VAIO Z, een ultralicht en slank notebook van nog geen 1,2 kg en slechts 16,65 mm dun. De VAIO Z combineert een aantrekkelijk design en een hoogwaardige koolstofvezel ‘full flat’ behuizing met een krachtige Intel Core i5-processor en een snelle SSD-opslag.


De VAIO Z heeft een toetsenbord met achtergrondverlichting dat beschikt over een extra brede steun voor de handpalmen en een ergonomisch nieuw ‘toetsloos’ touchpad. Het 13,1 inch grote VAIO Display Premium-scherm over een reflectiewerende coating die de schittering van directe lichtbronnen vermindert en een haarscherpe kleurweergave verzekert. De HD-webcamera van de VAIO Z werkt via de Exmor-technologie en zorgt voor sterk gedetailleerde video’s, zelfs bij weinig licht. De Quick Boot-functie bespaart opstarttijd. Genuine Windows 7 Professional laadt nu tot 50 procent sneller dan bij conventionele notebooks. Dankzij het VAIO ‘everywair’ 3G WWAN, maak je verbinding via je mobiele breedbandoperator. De VAIO Z is uitgerust met de innovatieve ‘sheet battery’ die eerder dit jaar al werd onthuld op de VAIO S-serie. De interne lithium/polymeerbatterij van de notebook levert de nodige energie om tot maximaal 7 uur mobiel te werken. Deze batterij wordt gecombineerd met een optionele tweede platte lithium/polymeerbatterij die los van de computer kan worden opgeladen en die je kan toevoegen zonder de interne batterij te verwijderen. Deze ‘sheet battery’ is te plaatsen zonder de notebook uit te schakelen en verhoogt de batterijduur tot maximaal 14 uur.

De prestaties van de VAIO Z worden aanzienlijk uitgebreid dankzij het unieke Power Media Dock, een uitbreidingsmodule uit één stuk die wordt aangesloten op de VAIO via een optische kabel. De eigen poort kan ook worden gebruikt om allerlei usb-apparatuur aan te sluiten op de VAIO wanneer deze niet in het laadstation zit. Met het Power Media Dock kan de VAIO Z tot vier schermen beheren (inclusief het scherm van de notebook) via de HDMI- en/of VGA-uitgangspoorten. De nieuwe generatie AMD Radeon HD-grafische kaart met 1 GB VRAM verwerkt moeiteloos veeleisende grafische taken, gaande van 3D CAD tot gaming. Wanneer de notebook in zijn laadstation zit, worden de verbindingsopties ondersteund door extra usb-poorten alsook VGA- en HDMI-uitgangen. Het Power Media Dock heeft tevens plaats voor een optische drive met Blu-ray Disc-lezer en dvd-brander. Het allernieuwste Dolby Home Theater v4 laat games en films op dvd of Blu-ray volledig tot hun recht komen.

De Sony VAIO Z heeft een adviesprijs van 2.000 euro en wordt eind juli in Nederland verwacht. Het Power Media Dock en de Sheet Battery zijn eveneens eind juli beschikbaar. Er is een volledig assortiment officiële accessoires van Sony verkrijgbaar die qua stijl overeenkomen met de looks en de prestaties van de VAIO.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com