You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Samsung Galaxy SII

Gadget Test: Samsung Galaxy SII

geschreven door Constance

Vorige week kwam ie binnen, mijn testexemplaar van de Samsung Galaxy SII en ik ben gelijk aan de slag gegaan.

Als enthousiaste gebruikster van de Samsung Galaxy S (9000i) en de Samsung Galaxy Ace was ik heel nieuwsgierig naar de nieuwigheden van de Galaxy S2 zoals; gaat deze batterij langer mee (de batterij van mijn S9000i is helemaal op, dus dat wordt binnenkort een nieuwe kopen) en is ie inderdaad een stuk sneller? Daarom zal ik in dit testartikel een aantal keren de Galaxy S vergelijken met de nieuwe Galaxy SII.

Wat me als 1e opviel is de grootte. Hij is nl. een stukje groter (en platter) dan de 1e versie en dat geldt ook voor het scherm (4,2 inch ipv 4,0 inch). Verder zijn de kleuren van het Super Amoled Plus scherm mooier dan de voorganger. Ook kan je op dit scherm, met meerdere vingers tegelijk commando’s uitvoeren op het scherm en is dit ook krasbestendig.

Ook de camera is aangepakt, waar de oude S nog 5 megapixels had heeft deze 8 megapixels en de foto’s en video’s zijn hierdoor een stuk duidelijker en ook kan je je foto’s en video’s gelijk afspelen op je tv, zonder dat je kabels hoeft aan te sluiten. Dit komt door de DLNA ondersteuning, maar dat moet je tv dan ook hebben.

Natuurlijk heeft de Galaxy SII het allernieuwste Android besturingssysteem (Android 2.3 ofwel Gingerbread) en zijn er een aantal handige apps ingebouwd, zoals Google Talk en Maps. Google Talk is speciaal voor het voeren van internetgesprekken en Maps is het navigatiesysteem van Google. Je kunt beide apps downloaden vanuit Market, maar het is altijd beter als deze software al standaard op de telefoon zitten.

Verder heeft iedereen lopen roepen dat de Galaxy SII een stuk sneller zou zijn dan zijn oudere broer (door de 1.2 Ghz processor) maar ik heb dit niet echt ervaren. Het enige waarbij ik merkte dat ie sneller was, was bij het uploaden van een foto op Facebook en bij het bladeren door mijn foto’s en video’s. Maar bij het browsen en surfen is het me niet opgevallen, wel weer bij het uploaden van apps uit Market (de online Android appstore).

Er zitten een aantal leuke ‘features’ op de Galaxy SII zoals Samsung Voice Solution. Hiermee kan je je sms-berichten laten voorlezen, maar ook opdracht geven om je vrienden te bellen of te emailen en in het buitenland kan je je Galaxy SII zelfs gebruiken als vertaler want hij vertaalt teksten in diverse talen. Een ander leuk iets is het Live Panel en hiermee kan je je eigen startscherm maken, zoals de vormgeving. En hierdoor krijg je een soort tijdschrift waarbij je gelijk alle info krijgt te zien die jij belangrijk vindt.

Conclusie: mocht je twijfelen over de aanschaf van de Samung Galaxy S of de Galaxy SII zou ik zeggen, ga voor de Galaxy SII want hiermee kan je voorlopig weer een tijdje vooruit. Hij heeft toch een groter en mooier scherm en de processor en het besturingssysteem zijn helemaal up-to-date. (Ik heb nog steeds geen Gingerbread kunnen installeren op mijn Galaxy S en dat zit al standaard op de Galaxy SII.) Vwb. het batterijgebruik, mijn oude telefoon houd het nog geen 10 uur meer vol, en de SII doet ong. 24 uur met een volle  batterij (maar dat is ook afhankelijk welke apps je hebt geïnstalleerd want er zijn een aantal die stroom vreten). Wat ik persoonlijk, als vrouw zijnde, jammer vindt is het dat ie er alleen in het zwart is. Maar gelukkig kan je, via internet, allerlei covers kopen die je Samsung Galaxy SII er minder ‘saai’ uit laten zien.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com