You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: iRobot Roomba stofzuigrobot & Scooba dweilrobot

Gadget Test: iRobot Roomba stofzuigrobot & Scooba dweilrobot

geschreven door Constance

Jullie hebben al over mijn eerdere ervaringen met de robotstofzuigers van Philips en Samsung kunnen lezen. (De Samsung Navibot heb ik 1 maand in huis gehad en toen ie terug moest, miste ik de dagen erna Sammie wel. Het is nl. erg handig dat je huis stofvrij gemaakt wordt, terwijl je boodschappen doet of aan het werk bent.) Dus toen ik gevraagd werd om de iRobot Roomba en Scooba te testen, zei ik gelijk volmondig: ‘Ja, heel graag’!

De iRobot Roomba is eigenlijk het übermodel stofzuigrobot, want de Roomba is al een aantal jaren te koop en daardoor zijn er nu al 6 verschillende modellen verkrijgbaar, zoals een speciale ‘Pet’ Roomba die uitermate geschikt is voor huishoudens met huisdieren. Ik heb zelf model 555 gekregen en je kunt bij deze Roomba 7 stofzuigersessies per week programmeren waardoor je de Roomba zo kunt instellen dat je altijd thuis, bijv. na je werk, in een schoon huis komt.Verder past hij zich aan de ondergrond aan, dus als je een vloerkleed hebt liggen is dit geen enkel probleem. Ook zit er een Auto-On Virtual Wall bij en deze zorgt ervoor dat de Roomba in 1 kamer blijft totdat de hele vloer schoon is. Ook keert ie automatisch terug naar het basisstation als ie klaar is of als de batterij bijna leeg is. Je kunt met 1 opgeladen batterij 4 kamers laten zuigen.

De 2e robotstofzuiger is de iRobot Scooba en dit is een zgn. dweilrobot. Deze is speciaal geschikt voor zgn. harde vloeren (tegels, vinyl, linoleum en gelakt hard hout) en werkt als volgt: hij bereidt eerst je vloer voor dmv. het verwijderen van klein afval en losliggend vuil, daarna laat ie een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel (water + azijn) op de vloer lopen, vervolgens scrobt de Scooba de vloer licht zodat het vuil verwijderd wordt en tenslotte wordt het vieze water en vuil van de vloer opgenomen en is je vloer weer schoon en droog. Hij kan met een volle tank 40 m2 vloer schoonmaken (met een volle batterij 80 m2) en is daardoor perfect voor woonkamers met grote vloeroppervlaktes. Ook bij de iRobot Scooba wordt Virtual Wall geleverd.

Ik heb afgelopen week al wel de iRobot Roomba aan het werk gezet (de iRobot Scooba moet nog aan de slag) en er zijn mij gelijk een aantal kleine dingen opgevallen, in vergelijking met de Navibot en Homerun. De Roomba heeft 1 zijborstel, terwijl de twee andere 2 zijborstels hebben. Verder rijdt de Roomba een stuk sneller (wat niet inhoudt dat ie daardoor minder goed zuigt, hij bepaalt zelf de route en hierdoor zuigt ie ook langer) en klinkt de motor een stuk krachtiger (maar daardoor hoor je hem ook meer). Verder zijn losse snoeren en andere kleine obstakels voor de Roomba een minder groot bezwaar want hier rijdt ie mooi overheen, terwijl de andere 2 modellen er omheen gingen of in een snoer verstrikt raakten. Wat ik wel mis is een afstandsbediening (deze wordt bij de Roomba 625 Professional en de Roomba 581 geleverd) want, zeker voor oudere mensen die moeilijk kunnen bukken, kan het onhandig zijn dat je de startknop op het apparaat zelf moet indrukken. Als alternatief kan je natuurlijk wel de Roomba programmeren op vast tijdstip.

Binnenkort volgt een uitgebreid testrapport van de iRobot Scooba en Roomba.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Gadget Test: iRobot Roomba en Scooba - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 26 mei 2011 - 08:00

[…] voel me bijna een expert op het gebied van stofzuigerrobots aangezien, zoals ik al eerder heb gemeld, er momenteel weer 2 exemplaren door mijn huis heen rollen, dus Robotwars is weer begonnen.Ik heb […]

Reageer
Gadget Test: iRobot Roomba en Scooba - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 26 mei 2011 - 08:00

[…] voel me bijna een expert op het gebied van stofzuigerrobots aangezien, zoals ik al eerder heb gemeld, er momenteel weer 2 exemplaren door mijn huis heen rollen, dus Robotwars is weer begonnen.Ik heb […]

Reageer
Test: Roomba Stofzuigerrobot en Scooba Dweilrobot - Shoppen - Shoppen.Blogo.nl 30 mei 2011 - 17:03

[…] en de Scooba is een dweilrobot. (Een eerder gepubliceerd artikel over de iRobots kan je hier nalezen.) Aangezien de Roomba alweer het 3e model stofzuigrobot die ik getest heb (voel me al bijna […]

Reageer
Test: Roomba Stofzuigerrobot en Scooba Dweilrobot - Shoppen - Shoppen.Blogo.nl 30 mei 2011 - 17:03

[…] en de Scooba is een dweilrobot. (Een eerder gepubliceerd artikel over de iRobots kan je hier nalezen.) Aangezien de Roomba alweer het 3e model stofzuigrobot die ik getest heb (voel me al bijna […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com