You are here: Home » Gadget nieuws » De snelkookpan is terug

De snelkookpan is terug

geschreven door Constance

Vroeger kookte mijn moeder (en oma) regelmatig met de snelkookpan. Ik vond dat een doodeng ding, waar stoom uitkwam en waarbij, soms, de deksel van de pan afknalde. (Dan zat ie dus niet goed dicht of was het ventieldopje kapot.) Dit alles was voor mij een reden om nooit van zijn levensdagen een snelkookpan te zullen gaan aanschaffen.

Totdat ik vorige week kennis maakte met de allernieuwste type snelkookpannen. Het Duitse pannenmerk Fissler heeft nl. de snelkookpan nieuw leven ingeblazen. (In Frankrijk bijv. is ie nooit weggeweest.) En deze pannen hebben allerlei handige ‘gadgets’, zoals het stoplichtdisplay voor maximale controle tijdens het koken. Geel: je kunt de hittebron temperen. Groen: de ingestelde temperatuur is bereikt en de kooktijd begint. Rood: De temperatuur is te hoog. Verder een lock-indicator (klik en kleur) om te garanderen dat de pan correct is afgesloten, diverse instelbare standen voor sneller én voorzichtig koken (bijv. kwetsbare groenten) en een ontluchtingsregelaar om de druk veilig en makkelijk van de pan te halen.

En met de vitavit edition is het ook mogelijk om, met een derde stand, te stomen zonder druk zodat je ook de meest kwetsbare ingrediënten perfect kunnen garen waardoor een aparte stoompan is niet langer noodzakelijk is. De geïntegreerde blokkering zorgt dat de pan alleen geopend kan worden als de druk volledig is afgebouwd. De Fissler vitavit edition is recent op de Ambiente in Frankfurt bekroond met de Kitchen Innovation of the Year 2011 Award.

Mocht je willen weten wat je en hoe je precies kunt koken met de snelkookpan, hou dan koken.blogo.nl in de gaten want schrijfcollega Karin gaat binnenkort aan de slag met een Fissler snelkookpan.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com