Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Babsee; een zonnebril en leesbril in-een Babsee; een zonnebril en leesbril in-een
  • Met een Hortensia in huis leef je gezonder Met een Hortensia in huis leef je gezonder
  • De overstap naar Acer Chromebook deel 2 De overstap naar Acer Chromebook deel 2
  • Test; Nieuwe melkopschuimer Test; Nieuwe melkopschuimer
  • Essence Lente/Zomer update 201 Essence Lente/Zomer update 201
  • Little book of Chanel; een ode aan het mode icoon Little book of Chanel; een ode aan het mode icoon
wonen

Sigma van Steve Jobs?

Als je een nieuwe auto koopt zie je opeens mensen in jouw merk auto rijden. Wanneer je een nieuwe tas koop, zie je plots iedereen met jouw tas lopen. En bezitters van een iPod? Die denken overal iPods/iPhone/iPads in te zien! Zo ook in de bijzondere design vloerlamp van Vibia!

Sigma detail foto

Het ontwerp heeft dezelfde perfectie als de iFamilie. Strak, glanzend, en in zijn eenvoud erg stylish. De Sigma is volledig uit één stuk, met één mal geproduceerd is. Een compleet naadloos armatuur.


Sigma vloerlamp wit van Vibia

Nog een overeenkomst met de iPhone: de aan/uit schakelaar is een klein rond knopje onder de lichtbron. Met deze knop kun je de lamp tevens dimmen.

Ondanks al deze gelijkenissen was het niet Steve jobs die de Sigma ontwierp. Een heel team van designers maakte deze inspirerende design lamp; Lievore, Altherr en Molina.

Sigma vloerlamp zwart van Vibia

De buitenkant is gemaakt van kunststof, polyethyleen. Dit is vervolgens in een enorme gietmal gegoten. Het verklaart de hoge prijs van (€1.856) van dit armatuur. Het laten maken van een gietmal van zo’n formaat kost enkele tienduizenden euro’s. Dat is niet het enige. Het is ook behoorlijk moeilijk om een lamp als deze te laten balanceren. Door het toevoegen van een zwaar metaal behoudt hij zijn stevige positie. Het maakt deze vloerlamp zeer stabiel en robuust.

Sigma tafellamp


De Sigma vloerlamp is voorzien van energiezuinig spaarverlichting (compact fluorescentie). De gezandstraalde glasplaat zorgt voor een heel fijn diffuus licht. Zo wordt het licht van de spaarlamp omgetoverd tot een mooi warm licht. De Tafellamp versie heeft nog zuinigere 5W Led verlichting. Dit licht is vooral bedoelt om onder te werken of te werken.  Verder is de Sigma verkrijgbaar in het glanzend zwart of wit.

Conclusie: Voor de echte Apple fans; deze design lamp moet je hebben!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?