Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Samsung GALAXY K zoom; smartphone en selfiecamera in-een Samsung GALAXY K zoom; smartphone en selfiecamera in-een
  • HTC One Mini Test HTC One Mini Test
  • Test; Samsung GALAXY S4 zoom Test; Samsung GALAXY S4 zoom
  • Test; Samsung GALAXY S4 zoom smartphone Test; Samsung GALAXY S4 zoom smartphone
  • Nieuwe Casio EXILIM camera’s Nieuwe Casio EXILIM camera’s
  • Nieuw model Nikon COOLPIX Nieuw model Nikon COOLPIX
ladygadgets

Gadget test: Casio EXILIM EX-Z800

Vanavond stap ik het vliegtuig in om te gaan genieten van een welverdiende vakantie (ik ga naar Bali) en natuurlijk gaat er een digitale camera mee.

Casio heeft mij hun allernieuwste compactcamera meegegeven, de Casio EXILIM EX-Z800 en het opvallendste kenmerk is de Single Frame Super Resolution Digital Zoom die het zoombereik nog verder uitbreidt.De nieuwe camera’s zijn voorzien van de EXILIM Engine 5.0- en Super Resolution-technologie. Dit geeft scherpe en heldere foto’s.

De Single Frame Super Resolution Digital Zoom biedt anderhalf keer meer bereik bovenop de optische zoom en zorgt er bovendien voor dat de beeldkwaliteit behouden blijft. De camera beschikt over de Premium Auto-functie die automatisch voor de prachtigste foto’s zorgt met slechts één druk op de ontspanknop.  De EXILIM Zoom EX-Z800 heeft een 4x optische zoomlens, die begint bij een 27 mm groothoek en de foto’s hebben een beeldkwaliteit van 14,1 megapixels. De lens, knoppen en het LCD-scherm van de EX-Z800 zijn plat en hierdoor past ie gemakkelijk in je handtas. De EX-Z800 is er in zes verschillende kleuren: zwart, zilver, roze, rood, geel enblauw.

De Art Effect-functie maakt van opgeslagen foto’s ware kunstwerken. Single Frame Super Resolution Digital Zoom vergroot het maximumbereik van de optische zoom en vergroot het maximumbereik van de optische zoom tot 1,5 keer zonder dat het de kwaliteit van de foto aantast. Met Premium Auto analyseert de camera automatisch het te fotograferen beeld — ook moeilijke momenten zoals ’s nachts, met tegenlicht, bij een blauwe lucht, groene bomen of een zonsondergang. Daarnaast vindt die functie gezichten, detecteert ze beweging en locaties van voorwerpen en of de fotograaf een statief gebruikt of niet. Tegelijkertijd optimaliseert Premium Auto de sluitertijdinstellingen, ISO, lichtgevoeligheid, focus, scherpte, het toonbereik, de kleurbalans en ruisonderdrukking. Beelden worden pixel voor pixel geanalyseerd om zo verschillende correcties aan te brengen voor objecten, personen of de achtergrond. Verder heeft de camera de Dynamische Foto-functie waarmee gebruikers eenvoudig ‘bewegende foto’s’ maken — op de camera zelf. Dit kan door bewegende objecten uit een filmpje te knippen en deze vervolgens tegen een andere (bewegende) achtergrond te zetten.

De Art Shot-functie maakt gebruik van de beeldverwerkingtechnologie in de EXILIM Engine 5.0 om zo portret- of landschapsfoto’s te creëren, die eruitzien als een olieverfschilderij, krijttekening of aquarel. Met de Art Effect-optie is het nu mogelijk om deze eigenschappen ook toe te passen op reeds opgeslagen foto’s.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?