You are here: Home » Gadgets » Woonbeurs Amsterdam 2010

Woonbeurs Amsterdam 2010

geschreven door Constance

Vanaf 25 september gaat het nieuwe woonseizoen van start met de achttiende editie van de Woonbeurs Amsterdam. Van zaterdag 25 september t/m zondag 3 oktober staat de Amsterdam RAI in het teken van binnen- en buitenwonen in alle stijlen. Ruim 300 woonprofessionals delen hun expertise met woonliefhebbers. Negen dagen woonadvies voor ieders budget onder één dak.

Het nieuwste op woongebied is dit najaar op de Woonbeurs Amsterdam aanwezig. Met oa. Auping, BENCH, Bert Plantagie, Cerdic, Co van der Horst, Duravit, Faber, Gamma, Gezu, Grando Keukens, Het Arsenaal, Ikea, Koninklijke Auping, Leolux, Melitta, Miele, Neef Louis Design, Onel Windowdressing, Poggenpohl, Riverdale, Rolf Benz, Sittingimage, Vitra, Volvo Cars Nederland en het Woonstation.

Ook profileren verschillende badkamermerken zich op de beurs. Onder meer Koninklijke Mosa, Koninklijke Sphinx, Geberit, Duravit en Grohe laten de nieuwste badkamertrends zien. De ‘badkamer – nieuwe stijl – is een homespa, waar mensen samen genieten of zich juist alleen terugtrekken uit de hectiek van alle dag.

Zoals elk jaar zijn er volop meubels op de Woonbeurs Amsterdam aanwezig. Leolux presenteert onder andere de eyecatchers bank Morena en bank Copparo. De Nederlandse fabrikant BENCH toont o.a. een range basis-banken onder de naam Spirits. Een concept waarbij verschillende maten, comforttypen, armvormen en pootjes gecombineerd kunnen worden. Vitra introduceert het nieuwe zitten met Chairless. Deze zitgordel werd ontdekt door de Chileense architect Alejandro Aravena. In samenwerking met Vitra heeft hij Chairless verder ontwikkeld.

In 2010 presenteert interieurontwerper Jan des Bouvrie zijn nieuwste collectie op de beurs. Zowel met zijn partners in het Arsenaal huis als met zijn collectie voor Gamma is hij aanwezig. In het Arsenaal huis worden diverse Nederlandse primeurs getoond, waaronder de nieuwste keuken van Bulthaup en de aluminium buitenshutters van StyleShutters.

Designer Paul Linse is verantwoordelijk voor het ontwerp van twee nieuwe bedden in de Royal Class collectie van Swiss Sense. Qua look zijn de bedden stedelijk en ambitieus. Het resultaat is de ‘gouden’ boxspring (Royal Class 447), die perfect aansluit bij de boudoirachtige trend en het andere model (Royal Class 448), het stoer, lederen bed met ambachtelijke stiksels.

Melitta, al meer dan 100 jaar dé  koffie bereidingsspecialist, demonstreert de Caffeo Lattea, een espressoapparaat met melkopschuimdouche. De volautomatische machine maalt niet alleen zelf de koffiebonen, maar beschikt ook over een melkopschuimdouche die melkpoedertjes omvormt tot een opgeschuimde melklaag.

De bekende woonbladen vtwonen, 101 Woonideeën, Eigen Huis & Interieur, ariadne at Home en More Than Classic presenteren op de beurs hun levensechte woonhuizen. VTwonen laat een huis zien in bohemian stijl waarin de loungehoek met home entertainment installatie één van de hoogtepunten is. Het 101 Woonideeën huis showt duurder design naast kringloopvondsten. Het blad is ook aanwezig in het 101 Woonideeën Kafé, waar meubels worden opgeknapt en een stylist advies geeft. Paul Linse bedacht het Eigen Huis & Interieur huis, geïnspireerd op de set voor de nieuwe Nederlandse film ‘Loft’. Een hoog pakhuis in blauwe en witte kleuren, het Ariadne at Home huis is een bezoekje waard. Zij grepen het thema Disney aan om het jaarlijks terugkerende kinderhuisje vorm te geven. Stylist Steven van Manen richt het More Than Classic (MTC) huis in met onder meer de nieuwe MTC keuken. De buitenbladen Home and Garden, Tuin&Co en Seasons slaan de handen ineen met ‘The House Garden’, een tuin in huiselijke sfeer met een 6 meter hoog extra large vogelhuis. Zij presenteren de nieuwe collectie Seasons tafel- en keukenlinnen ontworpen door Jet Middag, de nieuwe najaarsplatencollectie van Home and Garden en de ‘polder-proof’ jungletuin van Tuin&Co, vol winterhard exotisch groen.

Kaarten voor de Woonbeurs Amsterdam zijn via www.woonbeurs.nl te bestellen. In de voorverkoop (tot 20 september) kost een toegangskaart €15 in plaats van €17,50.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com