You are here: Home » Architectuur » Trends voor 2011 Beurs Maison & Objet Parijs

Trends voor 2011 Beurs Maison & Objet Parijs

geschreven door

Gisteravond laat ben ik terug gekomen uit Parijs. Hier ben ik afgelopen weekend geweest om de beurs Maison & Objet te bezoeken. Eén van de belangrijkste beurzen op het gebied van meubilair en decoratie in Europa. Vorig jaar heb ik deze beurs ook bezocht en twee dagen als een klein kind in een snoepwinkel rondgelopen.

De beurs is voor ontwerpers en stylisten alleen al een bezoek waard door de drie trendpleinen die door drie stylingbureaus worden ingericht met producten die je op de beurs terug vindt. In deze presentaties zie je wat al deze stylisten is opgevallen. Welke ontwikkelingen zijn er, wat hangt er in de lucht. Het zijn geen trendprognoses, maar een presentatie van wat hen aansprak, opviel. Het thema van de beurs is dit jaar “Intime”.

Gesignaleerde trend door stylingbureaus Maison & Objet:
We leven in een tijd van social media en het nieuwe werken, waar steeds meer mensen zich op het internet bevinden waardoor veel meer informatie ons bereikt. De grens tussen privé en werk wordt steeds vager, we balanceren tussen exhibitionisme en discretie. Onze opvatting over privacy ontwikkelt zich in zeer uiteenlopende tegenstrijdige richtingen. Voor de een betekent dit dat hij of zij zich afsluit van de buitenwereld vertaald in het trendplein “Archaic Shelters” of “The Cave” van Elisabeth Leriche. De ander zoekt naar een manier om zichzelf te zijn in een grote ruimte. Je kunt overal je eigen tijd en plaats vinden als je maar jezelf bent. Zij geven hun omgeving opnieuw vorm met een eigen territorium alleen voor zichzelf vertaald in “Microcosmes” van Francois Bernard. Voor een ander gaat de ontwikkeling in een andere richting. Een opstandige beweging met enorme aandacht voor onze gewelddadige of obscene verlangens. Het huis onthult de diepste verlangens. Vertaald in “Please disturb” het concept van Vincent Grégoire en NellyRodi.

Please Disturb Maison & Objet

Fotografie Element ontwerp & uitvoering

In drie prachtige presentaties, waarin producten die op de beurs terug te vinden zijn, worden deze drie ontwikkelingen sterk uitvergroot. Op de beurs zelf zijn nieuwe ontwikkelingen subtieler terug te vinden. De stands zijn vaak prachtig en meer gericht op het gebruik van de producten thuis. Wanneer ik over zo’n beurs loop maak ik aantekeningen van wat mij opvalt of aanspreekt. Aan het eind van een beursbezoek heb ik dan een boekje volgekrabbeld met kreten en korte zinnetjes over kleuren, vormen, thema’s, materialen, ontwikkelingen, verrassende producten of presentaties. Wat mij is opgevallen schrijf ik in mijn volgende blog.

The Cave

Fotografie Element ontwerp & uitvoering

 

"The Cave" Maison & Objet

Fotografie Element ontwerp & uitvoering

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com