You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Philips DirectLife bewegingsmeter (deel 1)

Gadget Test: Philips DirectLife bewegingsmeter (deel 1)

geschreven door Constance

Ik heb op 9 juli al gemeld dat ik de DirectLife bewegingsmeter van Philips heb ontvangen voor een uitgebreide test. En dit is deel 1 van de review.

Allereerst moet je de DirectLife 8 dagen lang dragen voor je 1e bewegingsadvies en die fase heb ik nu gehad. En ik was een beetje teleurgesteld in het resultaat.

Want was is er aan de hand? Ik ben een behoorlijk fanatieke spinner (en doe dit ook 2 tot 3 keer per week) en juist op de dagen dat ik op de sportschool ben geweest, geeft de DirectLife aan dat minder actief ben geweest. De grafieken van de DirectLife geven ook je calorieverbruik weer en ook daar heb ik mijn vraagtekens bij. Ik draag tijdens mijn spinninglessen nl. altijd een hartslagmeter en volgens mijn hartslagmeter verbruik ik (tijdens de les van 60 minuten) meestal rond de 600 tot 650 calorieën en volgens de DirectLife had ik op de hele dag 710 calorieën verbruikt en had ik op die dag 61 minuten bewogen! En dat terwijl ik op de fiets heen en terug naar de sportschool ga en ook de les 60 minuten duurt, dus heb ik altijd meer beweging gehad dan de genoemde 61 minuten.

Het kan ook komen dat ik de DirectLife niet altijd op de dezelfde plek op mijn lichaam plaats en dat ik dit niet heb aangepast via het DirectLife programma, maar dat is aan de andere kant ook wel een klein nadeel. Je kunt de DirectLife aan een ketting om je nek dragen, of in je bh of in je broekzak of jasje en elke keer moet je dit aangeven in het DirectLife programma. Nu wil ik nog wel eens wisselen van plek, dus ’s ochtends vroeg draag ik hem om mijn nek, tijdens het sporten in mijn bh of wielrenbroek en dan daarna in mijn broekzak en je kunt dit maar 1x per dag wijzigen. En dan moet je dus elke keer eerst je pc opstarten voordat je de DirectLife kan gebruiken. Daarom heb ik hem de hele week laten staan op ‘halsketting’ en dat kan voor mij nadelig uitpakken.

Daarom heb ik, na de 1e evaluatie, de DirectLife nog steeds om en ga kijken wat de volgende week mij brengt. Dus wordt vervolgd……

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com