Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • HEMA viert de lente HEMA viert de lente
  • Savon Noir, natuurlijke zwarte olijfzeep Savon Noir, natuurlijke zwarte olijfzeep
  • IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon
  • Net-Echt betonlook tuinmeubelen Net-Echt betonlook tuinmeubelen
  • Verlicht je balkon, tuin of terras met de draadloze Lucis lamp Verlicht je balkon, tuin of terras met de draadloze Lucis lamp
  • Vaderdag tip; Husqvarna introduceert nieuw tuingereedschap Vaderdag tip; Husqvarna introduceert nieuw tuingereedschap
wonen

Tropisch ontwerp

Deze aanhoudende, tropische warmte neemt mij even mee terug naar afgelopen winter… In januari bezocht ik samen met mijn bevriende collega, het Canarische eiland La Palma voor een tuinontwerp aldaar! Zomerse taferelen op het eiland in januari, op slechts drie uurtjes vliegen van hier! Bloeiende amadelbomen, agaves, oleanders en bananenplantages; Geweldig! Een schitterend eiland om te bezoeken in de koude wintermaanden. Met 20-25 graden is het heerlijk daar. Het groen is er in die periode op zijn mooist. Wanneer het daar extreem heet gaat worden, wordt alles er dor en droog; in januari is het een ware oase.  
Aangezien ik er niet op vakantie was, moest er ook gewerkt worden aan een ontwerp…
Op een groot langgerekt perceel, volledig dichtgegroeid en verwaarloosd, trof ik achter een gigantische mimosa,  een enig klein wit huisje aan. Daar zouden mijn collega en ik ons een week verbazen over de rust en het weidse uitzicht over de zee. Fantastisch was het er; zelfs zonder mooie tuin!
In de week dat we in het huisje verbleven, inventariseerden wij het terrein en analyseerden wij de omgeving.
We lieten ons inspireren door tuinbezoeken in de naaste omgeving en we deden ideeën op in de verschillende dorpjes die wij passeerden. In de avondzon op het terras voor het huisje, werkten wij onze plannen verder uit. En als we de zon in de zee zagen zakken, sloten we af en praatten we uren na over het mooie eiland.
Terug in Nederland konden onze ideeën verder worden vertaald naar een definitief ontwerp. Momenteel worden de eerste werkzaamheden verricht en kunnen wij niet wachten terug te gaan naar de plek die wij niet meer zullen herkennen…

La Palma is een prachtig eiland voor iedereen die van de natuur en van wandelen houdt. Een echte aanrader!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?