You are here: Home » Gadgets » Test: Samsung Galaxy S

Test: Samsung Galaxy S

geschreven door Constance

Ik schreef het eergisteren al: Samsung heeft een nieuwe Androïd telefoon, de Galaxy S, in Nederland geïntroduceerd. En ik was uitgenodigd bij deze bijzondere lancering in Club Air (de vroegere It). Een keur aan BN’ers (zoals de cast van GTST, Lange Frans en zijn vrouw, een van de Gooische Meisjes, stylisten Maik de Boer en Bastiaan van Schaik) liepen rond, met om hun nek, de Samsung Galaxy S. Presentator Winston Gerstanowitsch reikte de Samsung Galaxy S uit aan Marco Borsato.

En wat is ie mooi!!! Ik ben zelf absoluut geen iPhone fan (ja daar is ie weer, het lange nagelprobleem) en kan dus ook niet met dat aanraakscherm overweg, maar het aanraakscherm van de Samsung Galaxy S werkt een stuk beter en sneller.

Een heel handig nieuwigheidje is de zgn. Swype mogelijkheid tijdens het maken van emails, sms-jes of andere berichten. Swypen (van dezelfde ontwerper als T9) werkt als volgt: normaal typ je elke letter per keer in totdat je een woord hebt, (of T9 het overneemt) maar met Swype trek je een lijn, van letter naar letter van het woord dat je wilt typen, op het toetsenbord en voila het woord staat in je scherm. Dit gaat dus 2x zo snel en werkt prima met lange nagels. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hwE-Dpm1TW4[/youtube]

Nu vraag je je mischien af, wat is in hemelsnaam Androïd? Testman komt hier volgende week op terug en gaat hier iets meer over vertellen.

Het eerste wat me opviel is dat het scherm heel groot is (groter dan de iPhone 3G) en ook dat ie heel plat is. Een aantal Androïd apps staan al kant en klaar in het toestel en verder kan je heel veel gratis en betaalde apps downloaden bij Market. (Market is de Androïd App store en heeft Engelse en Nederlandse apps.) Verder zit er een 5.0 megapixel camera op, met flits en een HD video (720p) mogelijkheid. Je kan zelf tv kijken of een ebook lezen op de Galaxy S. Er is een uitvoering met 8Gb of met 16 Gb en ook kan je een Micro SD kaart invoeren waarbij je het geheugen uitbreidt tot max. 32 Gb en natuurlijk heeft ie een mp3 speler, FM radio, WiFi en Bluetooth.

Internet werkt razend snel, en door het grote scherm zijn ook kleine letters goed te lezen. ik heb mijn Gmail account laten synchroniseren met mijn telefoon en niet alleen werden al mijn contacten in de telefoon gezet, ook mijn complete Picassa fotoalbum. En daardoor kan ik nu aan iedereen mijn fotoreportages uit Afrika (of de eekhoorn uit mijn achtertuin) laten zien.

Ik was niet toe aan een nieuwe telefoon (was eigenlijk best wel gehecht aan mijn Samsung Diva’s) maar ik heb de Samsung Galaxy S gelijk in gebruik genomen zo handig, praktisch, prachtig en geweldig vind ik hem. En natuurlijk ben ik nu aan het kijken in Market om te kijken welke leuke Androïd apps ik allemaal ga aanschaffen want ja, je bent een shopaholic of je bent het niet 😉 En zelfs Testman (een echte Mac addict) ruilt met liefde zijn iPhone in voor de Samsung Galaxy S, en dat wil wat zeggen.


De Samsung Galaxy S is te koop bij:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com