You are here: Home » Columns » Kleurrijk interieur, nog even zomervakantie in je huis.

Kleurrijk interieur, nog even zomervakantie in je huis.

geschreven door Constance

stoffen

De zomer is in aantocht en als het even mogelijk is verdwijnen we op vakantie naar het buitenland.Wat een bron van inspiratie! Laat je deze zomer dan ook inspireren door het vakantieland waar je verblijft. De kleuren die je bijvoorbeeld op een Turkse markt tegenkomt zijn helder en vind je terug in mooie lampen. In geel ( de nieuwe kleur volgens de beurs in Milaan) oranje, groen en blauw.

Hang verschillende kleuren bij elkaar in de slaapkamer en kies er een mooi dekbed overtrek bij. Op een neutraal dekbedovertrek is het heel mooi om diverse kussens met kleurijke stoffen uit de Turkse bazaar te combineren. De stoffen zijn heel betaalbaar en makkelijk als souvenir mee te nemen.

Hou je juist van stoere stoffen en ben je minder kleurrijk dan zijn de stoffen die verkocht worden voor herenkostuums misschien een idee.

In diverse grijstinten en een combinatie van strepen, effen en ruit stoffen krijg je een prachtig effect. Zet een vaas met felgekleurde bloemen neer en je hebt een prachtige achtergrond voor deze eye catcher.

griekenland

Bij Griekenland denk je al gauw aan het blauw en wit.

Zet deze zomer eens alleen blauw ( hortensia’s,vergeet-mij-nietje, lobelia, korenbloem ) en witte bloemen ( margriet, lobelia, vlijtig liesje) in de tuin of op het balkon. Aardewerk potten zijn inmiddels ook in wit te koop maar zelf schilderen kan natuurlijk ook. En wat dacht je van fris blauw /wit servies op een stralend witte  tafelkleed?

Wil je de Spaanse sfeer blijvend in huis dan zijn Spaanse vloertegels een kleurrijk idee.

spaanse vloertegels

Een balkon of tuin met een mooie Spaanse vloertegel geeft goed de sfeer van je vakantieland weer. Binnenshuis kan een hal of badkamer net die toegevoegde waarde krijgen met deze vloertegels. Deze tegels zijn overigens ook gewoon in Nederland te koop.

Deze zomervakantie dus shoppen voor het interieur.

 Lizette Zeef Interieurtipgever Den Haag, Rotterdam e.o.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com