You are here: Home » Digitale fotografie » Digitale camera van Sony

Digitale camera van Sony

geschreven door Constance

Vind je een ’traditionele’ digitale spiegelreflexcamera teveel gedoe maar wil je toch met losse lenzen kunnen werken?

sony

Vanaf deze zomer komt Sony met 2 compact camera’s waarop je ook lenzen kunt wisselen. De NEX-5 en de NEX-3 zijn klein en licht maar werken hetzelfde als de Sony Alpha spiegelreflexcamera’s. De NEX-5 en NEX-3 behoren tot de familie van digitale Alpha spiegelreflex camera’s (DSLR). Deze kleine compact camera’s combineren de DSLR-beeldkwaliteit en het gebruiksgemak van verwisselbare lenzen in een nieuw design dat eenvoudig in een broekzak of tasje past. In beide camera’s zit de nieuwe Exmor APS HD CMOS sensor met een resolutie van 14.2 megapixels.  Zowel de NEX-5 als de NEX-3 camera is in staat snel bewegende actiebeelden vast te leggen met een hoge resolutie tot wel zeven beelden per seconde. Beelden en camera-instellingen worden getoond op het grote en heldere 7.5 centimeter lcd-scherm. Dit scherm is zowel naar boven als beneden te kantelen voor comfortabel gebruik en zicht in elke opnamesituatie of positie. Het scherm beschikt over een ‘auto-brightness’-functie voor beter zicht, ook in situaties met veel licht.

Er is een heel scala aan verwisselbare lenzen die op deze camera’s passen, voor zowel de amateur als de professionele fotograaf. De E 18-55mm F/3.5-5.6 zoomlens met de in-lens SteadyShot beeldstabilisator maakt scherpe beelden uit de hand en is perfect voor op reis. De NEX-5 en NEX-3 zijn beschikbaar in een kit met één of twee lenzen. De NEX-5 is ook leverbaar als kit met de optionele 11 keer vergrotende E 18-200mm F/3.5-6.3 zoomlens met beeldstabilisator (beschikbaar vanaf augustus). Een optionele LA-EA1 mount adapter breidt de compatibiliteit uit met de Alpha familie van dertig lenzen en teleconverters plus een enorm scala aan andere legacy A-mount lenzen (uitsluitend handmatige focus).

De NEX-5 gaat rond de euro 500,- kosten en de NEX-5 euro 600,-.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com