You are here: Home » Computers, desktops, laptops » Gadget Test: Sony bloggie, deel 1

Gadget Test: Sony bloggie, deel 1

geschreven door Constance

Zoals beloofd heb ik afgelopen vrijdag de Sony bloggie (en ja, ik heb het roze exemplaar, hoera) meegenomen naar Restaurant de Librije in Zwolle om wat video’s te maken.

Sony bloggie

Aangezien wij (Karin van koken.blogo.nl, Joost van arbeidsmarkt.blogo.nl en Harold van haroldhamersma.blogo.nl en ikzelf) in de keuken hebben gegeten zijn de opnames een beetje donker geworden. Dat is dus ook een klein nadeel van de Sony bloggie want het werkgedeelte van Librije’s keuken is perfect verlicht en staat daardoor ook goed op de video, maar het eetgedeelte is een stuk donkerder en daardoor zie je ook alleen maar schaduw. (Dus mocht je een Sony bloggie aanschaffen, let hierop als je gaat filmen.)

Je kunt zowel filmpjes (oa. in HD kwaliteit) als foto’s maken met de Sony bloggie en ook kan je in- en uitzoomen. De camera gaat aan door de lens te draaien en een andere bijzondere feature is de mogelijkheid om 360 graden opnames te maken. (Daarover de volgende keer meer.)

Je kunt je video’s en foto’s op verschillende manieren downloaden: nl. zowel op je pc als op bijv. youtube en Picassa. Als je bloggie hebt aangesloten, dmv. de bijgeleverde kabel, op een usb-poort krijg je automatisch de vraag waar je je materiaal wilt bewaren, op een website of op je pc. Als je kiest voor website, dan krijg je daarna de mogelijkheid om in te loggen bij youtube of Picassa (dan moet je natuurlijk wel een account hebben) en je upload alles naar de site van je keuze (en dat gaat behoorlijk snel).

Ik ben zelf niet tevreden over het resultaat (komt echt door het slechte licht) en ga daarom aankomende week nog een keer met de video aan de slag, evenals met de 360 graden lens. (Een van de etappes van de Giro d’Italia komt langs bij mij in de buurt.)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hDHRtrkzyNY[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com