You are here: Home » Beauty » Pascaud TCA Professional Peeling: mijn fotodagboek

Pascaud TCA Professional Peeling: mijn fotodagboek

geschreven door Constance
evelien

Evelien, tijdens de uitreiking Beauty Award

Zoals jullie hebben kunnen lezen vorige week, heb ik bij Natuurlijk Evelien in Chaam, de Pascaud TCA Professional Peeling ondergaan. Evelien heeft mij verzekerd dat je huid er enorm van opknapt en natuurlijk vertrouw ik op haar advies, want zij is toch niet zomaar Schoonheidsspecialiste van het Jaar geworden!

Ik heb 10 dagen van te voren een ampullenkuur gevolgd (de ampullen bevatten Fruitzuur en Retinol) en daarmee werd mijn huid alvast voorbereid op de peeling. In de stoel bij Evelien kreeg ik eerst een uitgebreid intakeformuler te lezen dat ik moest ondertekenen aangezien je je huid na afloop heel erg goed moet blijven verzorgen en ook krijg je een uitgebreide ‘gebruiksaanwijzing’ mee wat je wel en wat je vooral niet moet/mag doen.

Daarna volgde de reiniging en toen bracht Evelien een Fruitzuur peeling aan, dit als voorbereiding op de echte peeling. Daarna kwam het ‘moment supreme’. Het was dat ik wist dat het maximaal 2 minuten zou duren (de peeling moet nl. helemaal wit worden op je gezicht voor het beste resultaat) en ik een behoorlijke hoge pijngrens heb maar ik dacht dat ik het niet meer had. Gelukkig mocht ik tijdens het opbrengen en de inwerkingstijd met een waaier wapperen voor koele lucht want mijn gezicht stond echt in de brand. Op het moment dat ik dacht “dit moet er nu af!” kwam Evelien gelukkig met koude, natte doeken en dat gaf gelijk verlichting. Daarna bracht Evelien een lekkere koude gel aan en krijg ik een laserbehandeling met de Pascaud L3 laser. Dit is om het vocht af te drijven en je huid te liften. Ook werd er gelijk een zonnefactor 30 op mijn gezicht gedaan, want de zon/zonnebank is voor mij de aankomende 6 weken absoluut taboe.

dag 1

Woensdag, 2 uur na de behandeling

Wat doet de Pascaud TCA Professional Peeling nu precies? De bovenste huidlaag van mijn gezicht wordt, van binnenuit, totaal vernieuwd waardoor fijne rimpeltjes, pigmentvlekjes en andere onregelmatigheden verdwijnen. En omdat je, als het ware, een babyhuidje hebt, moet je de eerste weken heel erg uitkijken met de zon want je kunt heel gemakkelijk verbranden en je hebt kans op pigmentvlekken, maw. je huid is extra gevoelig en teer. De peeling is samengesteld uit oa. Retinol (vitamine A), fruitzuur, eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur en TCA (Tri-Chloor-Azijn).

In de trein naar huis had ik het gevoel dat iedereen dacht dat ik op de wintersport veel te lang in de zon had gezeten aangezien mijn huid heel rood was en toen ik thuis kwam zag mijn gezicht er echt ‘wintersport’ verbrand uit. (Onderstaande foto is gemaakt ong. 2 uur na de behandeling.)

In tegenstelling met een micro-dermobrasie behandeling mocht ik gewoon gaan sporten, maar ik heb voor de zekerheid mijn gezicht wel even lekker ingesmeerd met de Pascaud 24-hour crème.

Dag 2, donderdag: Op mijn gezicht zie je nu heel duidelijk allerlei pigmentvlekjes ontstaan en ook heb ik een ‘snor’ gekregen. Af en toe trekt mijn huid maar als je weer lekker gaat smeren verdwijnt het ‘strakke’ gevoel.

dag 2

Dag 2

dag 3

Dag 3

Dag 3, vrijdag: Bij het opstaan zag ik al de eerste kleine barstjes en scheurtjes ontstaan, en zoals Evelien had voorspeld, op mijn kin en bovenlip. (Rond je mond begint het vervelproces altijd als eerste). Nog steeds zie ik er uit of ik veel te lang onder de zonnebank of in de zon heb gezeten en dus erg verbrand ben. De rest van mijn gezicht voelt ook trekkerig aan, dus het vervellen gaat binnenkort echt beginnen. Zoals je op de foto kunt zien kan ik mijn bovenlip amper bewegen, zo strak voelt ie aan, dus een lachje kan er momenteel niet af. 😉

Dag 4, zaterdag: Het echte vervellen is nu aan de gang, op mijn kin is mijn nieuwe huidje (nog roze/rood) al heel goed zichtbaar evenals rond mijn neus en bovenlip. (Gelukkig, ik kan weer lachen.) Ook op mijn wangen en voorhoofd laat de oude huid al los. Wat wel vervelend is, is dat je allerlei velletjes voelt maar je mag hier absoluut niet aan trekken. Een ander fenomeen is dat als je je gezicht insmeert met de 24-Hour crème (overdag) en de Caviaarcrème (’s avonds) je gezicht in 1e instanie lekker vet wordt en daarna komt de oude huid veel gemakkelijker los. Dus jullie begrijpen, ik smeer me suf, want ik wil toch wel een beetje fatsoenlijk aan de Paasdis zitten. Zeker nu er al hele delen van mijn huid vervelt zijn, zie ik er nu helemaal uit alsof ik veel te lang in de zon heb gezeten, en heel erg verbrand ben.

dag 4

Dag 4

dag 5

Dag 5

Dag 5, zondag: Op beide foto’s is het verschil tussen een stuk huid dat al verveld is en nog moet vervellen heel goed te zien. De vervelde huid is roze/rood en ziet er heel gezond uit (en voelt ook heel zacht) terwijl de nog te vervellen huid onder de pigmentvlekken zit en behoorlijk gerimpeld is en er heel oud uitziet. Op de foto van vandaag (dag 5) is te zien dat de bovenkant van mijn wang al een ‘nieuwe’ huid heeft en dat is daaronder op mijn wang duidelijk nog niet het geval.

Dag 6, maandag: Vandaag, bij het opstaan, bleek dat mijn bovenlip en mijn kin weer zijn gaan vervellen. (Ik heb dit bij Evelien nagevraagd en de reden kan zijn dat mijn huid daar wat dikker is. Dit ‘fenomeen’ komt niet heel veel voor, maar bij mij dus wel.) Voor de rest ziet het er allemaal goed uit en ik heb voor het eerst de speciale Pascaud Covercrème foundation gebruikt. Ik heb daarover heen wel een beetje van mijn eigen terracotta poeder gedaan. Ik mag alleen de covercrème (deze is in heel veel verschillende kleuren te krijgen) of de Pascaudcrème met factor 30 gebruiken. De reden hiervoor is dat de covercrème de enige zonnebescherming is met een fysiek filter en dat legt een beschermlaagje over je huid en bevat een factor 99. De werkstoffen in deze crème sluit ook precies aan op de behandeling. (De aankomende 6 weken is mijn huid nl. heel gevoelig voor pigmentvlekken en kan ie ook heel gemakkelijk verbranden.)

dag 6

Dag 6

dag 7

Dag 7

Dag 7, dinsdag: De laatste velletjes (bij mijn kaken) zijn nu ook aan het verdwijnen, maw. ik ben zo goed als ‘velletjes’ vrij. Er zitten hier en daar nog wat rode plekjes op mijn kin, bovenlip en wangen maar dit wordt elke dag minder. Testman vindt het resultaat erg mooi geworden en ook mijn schoonheidsspecialiste vriendin Wilma was gisteren bij mij , en zij vond ook dat mijn huid superzacht aanvoelde. Op de foto van vandaag (dag 7) zie je duidelijk het verschil met de foto van dag 4. (Daar zat ik nog onder de bruine vlekken en deze zijn nu helemaal weg.)

Eindconclusie: Het is nu ruim 1 week na mijn behandeling en ik ben reuze blij en tevreden. Mijn huid voelt erg zacht aan en ook (zonder make-up) zie ik er stralend uit. Mijn poriën zijn ook bijna onzichtbaar (op mijn neus en kin) en de fijne rimpeltjes rond mijn ogen en voorhoofd voelen minder diep aan. Ik zou zo weer een Pascaud TCA Professional Peeling doen, ondanks het feit dat de behandeling zelf niet echt een pretje was. Maar dat ben je heel snel weer vergeten. Ik raad je wel aan, dat als je de TCA Peeling wilt laten doen, je dit doet in periode dat je geen belangrijke afspraken hebt want je ziet er een paar dagen lang er niet uit (zie de bovenstaande foto’s), maar dat is het allemaal waard. En ook de reactie’s van mensen om me heen (die niet wisten dat ik een peeling heb gedaan) waren positief, ik heb een paar keer de opmerking gekregen dat ik er zo stralend uitzag!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com