You are here: Home » In & om het huis » Moodboard maken deel 2

Moodboard maken deel 2

geschreven door Constance

moodboard badkamer

In het eerste deel heb ik uitgebreid geschreven waar een moodboard aan moet voldoen. Hieronder een boodschappenlijstje voor alle benodigdheden. De manier van plakken of verwerken van plaatjes op het moodboard is geheel vrij en naar eigen inzicht. Raadzaam is wel dat het overzichtelijk blijft en wat u probeert duidelijk te maken.

Benodigdheden:

  •  Schaar
  • Lijm en dubbelzijdig tape
  • Woonbladen of ander bladen
  • Materialen zoals kleine stukjes hout, kunststof, textiel, etc.
  • Stuk karton/foamboard A4 of A3 formaat
  • Creativiteit

 Op het voorbeeld hierboven heb ik ook een tegel, verf, en een indelingsschets geplakt, op deze manier is in 1 oogopslag te zien welke materialen waar worden gebruikt. Dan rest er nog 1 vraag…

 Mijn moodboard is klaar en nu?

Neem het moodboard mee op je shopping safari, het moodboard dient als leidraad en geheugensteun. Vooral op het vlak van kleur is het moodboard een onmisbaar hulpje. Waarom? Kleurbeleving is voor iedereen anders en kleurbeleving in je hoofd is anders als in werkelijkheid.

 Dus nu heb je altijd de juiste kleur bij de hand om aan te refereren. En als je de inkopen hebt gedaan, het moodboard goed bewaren! Als je een ruimte wilt veranderen of aanpassen is het moodboard weer een startpunt om verder op te bouwen. En je hebt altijd de kleurnummers bij de hand!

 

Mart Renes de interieurtipgever

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com