You are here: Home » Columns » Moodboard maken.

Moodboard maken.

geschreven door Constance

 

magazine0109-097Een interieur veranderen of een ruimte nieuw inrichten is voor veel mensen moeilijk. Want waar mee te beginnen, hoe kunnen ideeën concreet gemaakt worden? Maak net zoals een interieurontwerper een moodboard. Een handig hulpmiddel om ideeën om te zetten in een helder kleur- en inrichtingsplan.

 Wat is een moodboard?

Een moodboard is een hulpmiddel om een boodschap over een sfeer of stijl over te brengen. Het is een collage die kan bestaan uit:

  1. inspirerende afbeeldingen
  2. kleuren(kleurstelen)
  3. plaatjes van meubels, accessoires etc.
  4. een stukje materiaal (tegeltjes, hout, metaal, etc.)
  5. indelingsschets

Een moodboard is dus een goed hulpmiddel bij het kiezen en duidelijk krijgen van een stijl of sfeer.

 Het beste is het gevoel te volgen bij het samenstellen van een moodboard! Scheur alle plaatjes die interessant zijn en passen bij je smaak uit woonbladen, folders, of andere inspirerende bladen. Stop ze in een map en leg deze even weg. Pak de map na een of twee dagen later weer op en selecteer de afbeeldingen die bij nader inzien toch niet zo mooi vindt. Herhaal dit later nog een keer. Wat er dan overblijft is een stapeltje afbeeldingen die een concrete indruk geven van de smaak. Voeg hierbij de gekozen materialen(of delen ervan) toe.

Plak deze afbeeldingen op een stevig stuk karton of foamboard. De plaatjes die opgeplakt zijn zullen een idee geven van de kleuren, de keuze van materialen en de stijl en/of sfeer die toegepast kan worden in de ruimte.

 In een volgende Blogo nog meer tips over het maken van moodboard.

Mart Renes, de InterieurTipgever

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Moodboard maken deel 2 - Wonen - Wonen.Blogo.nl 25 maart 2010 - 10:20

[…] op donderdag 18 Mar 2010 om 7:00Geplaatst in In en om het huis, Interieur, Interieuradvies.In het eerste deel heb ik uitgebreid geschreven waar een moodboard aan moet voldoen. Hieronder een boodschappenlijstje […]

Reageer
Moodboard maken deel 2 - Wonen - Wonen.Blogo.nl 25 maart 2010 - 10:20

[…] op donderdag 18 Mar 2010 om 7:00Geplaatst in In en om het huis, Interieur, Interieuradvies.In het eerste deel heb ik uitgebreid geschreven waar een moodboard aan moet voldoen. Hieronder een boodschappenlijstje […]

Reageer
Moodboard maken deel 2 - Wonen - Wonen.Blogo.nl 25 maart 2010 - 10:20

[…] op donderdag 18 Mar 2010 om 7:00Geplaatst in In en om het huis, Interieur, Interieuradvies.In het eerste deel heb ik uitgebreid geschreven waar een moodboard aan moet voldoen. Hieronder een boodschappenlijstje […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com