You are here: Home » Gadget nieuws » Kraanwater in een hip jasje

Kraanwater in een hip jasje

geschreven door Constance

Water. Iedereen sleept tegenwoordig met een flesje om elke dag de aanbevolen 1,5 liter vocht binnen te krijgen. Evian, water gemaakt van ijsschotsen of gewoon Spa Blauw; op elke straathoek is water verkrijgbaar. Maar het komt natuurlijk ook gewoon uit de kraan!

Op WeTapWater wordt het drinken van kraanwater gepromoot. Wist jij bijvoorbeeld dat het water dat hier in Nederland uit de kraan komt aan strengere kwaliteitseisen moet voldoen dan mineraalwater? En dat slechts 20% van alle plastic flesjes gerecycled wordt? Voor milieubewuste mensen die graag duurzaam willen drinken is kraanwater dus de optie.

Sigg waterfles Ladygadgets

Maar milieubewust zijn is 1 ding, als je dat in stijl kan doen is dat natuurlijk helemaal mooi! Op Customize your Sigg Water bottle kun je je waterflesje van Sigg helemaal zelf een hip design geven. Je hebt de keuze uit verschillende designs en je kunt er je eigen tekst opzetten. Met je eigen waterflesje gevuld met kraanwater spaar je dus niet alleen het milieu, maar loop je er ook nog eens helemaal fashionably verantwoord bij. En je loopt nooit meer het risico te drinken uit het verkeerde flesje waaruit je collega, die het niet zo nauw neemt met orale hygiëne, ook net gedronken heeft….

Een belangrijke tip wanneer je een plastic flesje hergebruikt: gebruik niet te vaak hetzelfde flesje. Bij het drinken uit een flesje blijven speeksel en restjes voedsel achter, waardoor bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Uit een onderzoek in opdracht van het programma Kassa in 2008 bleek dat “er meer bacteriën in hervulde flesjes water zitten dan in bedorven voedsel” (bron). Wil je je mooie Siggfles vaker hervullen, spoel deze dan regelmatig met kokend water schoon.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com