You are here: Home » Gadgets » Test: Samsung Diva & Samsung Diva Folder

Test: Samsung Diva & Samsung Diva Folder

geschreven door Constance

Ik heb 2 weken geleden mijn 2e Samsung Diva telefoon gekregen voor een test, nl. de Samsung Diva Folder.

En het was wel weer even wennen, want de Samsung Diva Folder (S5150) is een zgn. clamshell model, dus moet je haar opklappen om te kunnen bellen, sms-en en mailen. En voordeel is dat weer een ‘gewoon’ toetsenbord hebt, dus geen gedoe meer als je (te) lange nagels hebt. Net als bij de Samsung Diva Folder kan je kiezen uit verschillende achtergronden en thema’s. Zelf vind ik de LED-verlichting op de bovenkant van het zilveren klepje erg mooi, je krijgt (afhankelijk hoe lang je tijd hebt ingesteld) de klok te zien, maar als je gebeld wordt of er komt een sms binnen, kan je hierop ook gelijk zien wie je probeert te bellen.

01032010078
De 2 Diva’s naast elkaar
01032010079
De verschillen tussen de Diva’s zijn oa het scherm en het toetsenbord

De zilveren Samsung Diva Folder heeft verder dezelfde snufjes als haar witte zus, de Samsung Diva. Ook hier zit een 3.2 megapixels camera op (alleen met 4x digitale zoom, ipv. 2x), een videospeler en een mp3 speler en een fm-radio met GPS. Ook kan je in beide telefoon een externe MicroSD stoppen zodat je op je mobiele telefoon als je eigen muziek, foto’s en video kunt beluisteren en bekijken. (Dus laat je aparte mp3 speler maar thuis.) Met beide telefoons kan je een fake call maken en om een sos bericht te sturen. De Samsung Diva Folder is wel kleiner en lichter dan de Samsung Diva, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat het display van de Samsung Diva een stuk groter en avanceerder (touchscreen) is dan de Samsung Diva Folder.

De Samsung Diva’s worden geleverd met een oplader, een hoofdtelefoon (bij de witte Diva een witte headset en bij de zilveren/zwarte Diva een zwarte), een usb-kabel voor aansluiting met je pc en een cd-rom met daarop het stuurprogramma Samsung PC Suite. (Helaas werkt dit stuurprogramma nog niet op Windows 7, dus dat heb ik niet kunnen testen.)

interface diva
De overeenkomsten van de Diva’s

Mijn eindconclusie vwb de beide Samsung Diva’s: beide Ladyphones zien er erg mooi uit en het oog wil ook wat, niet waar? De witte Diva heeft wel meer mogelijkheden en is daardoor een geduchte concurrent van de bekende iPhone, alleen hoef je bij de Diva je nagels niet af te knippen want het touchscherm werkt prima met lange nagels. De zilveren Diva Folder heeft wat minder mogelijkheden maar voldoet perfect als je niet op allerlei snufjes zit te wachten die je toch niet gebruikt. Ik vind de buitenkant vd. Folder geweldig om te zien, en dat komt mede door de LED verlichting, en alle functies zitten op dezelfde plaats als bij de ‘oudere’ Samsung modellen, dus ideaal voor dames die een hekel aan het doorlezen van gebruiksaanwijzingen hebben. Ik kan niet echt mijn voorkeur voor 1 van de 2 modellen geven, ze zijn beiden praktisch en handig maar wel op hun eigen manier.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com