You are here: Home » Gadget nieuws » Fiat 500 Cabriolet

Fiat 500 Cabriolet

geschreven door Constance

In een heel ver verleden heb ik in een Fiat Panda College Abarth met cabrioletdak gereden. En het bijzondere aan het stoffen cabrioletdak was, was dat deze in 2 delen op te klappen was. En sindsdien ben ik Italiaanse auto’s blijven rijden want na deze Fiat Panda heb ik nog een Lancia Ypsilon gehad en nu rij ik in een Fiat Barchetta (dus weer een open dakje).

fiat 500c

Het oude Fiat 500 model heeft mijn hart gestolen, altijd als ik er eentje zie rijden of staan komt er een ‘aaahhh’ uit mijn mond en toen de nieuwe Fiat 500 uitkwam was ik gelijk verliefd. (Maar helaas ben ik niet aan een nieuwe auto toe.) Toch miste ik een uitvoering en dat was de Fiat 500 Cabriolet! Dat model is er nu ook, en wel met een oprol-/opvouwbaar stoffen dak. Het dakje kan niet helemaal open, maar is wel (lekker retro) gebaseerd op het cabrio model uit 1957! Voor de snelheidsduivels onder ons is er ook een Abarth 500 C.

Je kunt zelf je eigen Fiat 500 C samenstellen, door de kleuren van de auto, de bekleding (stof of leer) en het dak te kiezen en klaar is je Fiat 500 C. Mijn voorkeur gaat uit naar het roomwitte model, met bruine/beige bekleding en een beige kap. Misschien toch maar eens een proefritje gaan maken, samen met Testman 😉

De Fiat 500 C is dit jaar gekozen tot Gay car of the Year (2 jaar geleden won de ‘gewone’ Fiat 500, met dakje dus, deze prijs ook al) en speciaal voor Maik de Boer (als Barbie verzamelaar) heeft Fiat vorig jaar de Fiat 500 Rosa uitgebracht (compleet met glitters, roze accessoires & matten, Barbie logo en lipgloss in het handschoenenvakje.)

Fiat 500 Barbie

Fiat 500 Rosa

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com