You are here: Home » Design meubels » Diamonds are a girl’s best friend

Diamonds are a girl’s best friend

geschreven door Constance

In mijn artikel Interieurtrend 2010 Diamanten en moleculen  schreef ik al dat facetvormen een duidelijke nieuwe trend zijn.  Na de eerste trendsetters zoals Morosini, volgen in 2010 ongetwijfeld veel meer zitmeubelen, tafels, kasten en lampen met gefacetteerde oppervlakken, lijkend op moleculen of geslepen diamanten.

Diamond lampen van Morosini zijn samengesteld uit een metalen structuur en zijn voorzien van een afneembare en wasbare glanzende elastische stof (Lycra). Diamond is leverbaar in een wit of zilver gekleurde uitvoering.
Deze collectie bestaat uit een vloerlamp (200 cm), een plafond- en wandlamp (80 en 120 cm) en een plafond-hanglamp (80 en 100 cm). Zelf ben ik helemaal weg van de vloerlamp, want wat is dit een geweldig sieraad in het interieur.

image004

Morosini is de naam van een beroemde adellijke familie die nauw verbonden is aan de opmerkelijke geschiedenis en traditie van de republiek Venetie. Het is ook de naam van een befaamde producent van verlichtingsarmaturen die vooral aandacht besteed aan de wereldwijde ontwikkeling van stijl, research en ontwikkeling van nieuwe ontwerpen en artistieke uitdrukkingen.
De Morosini producten zijn een klasse apart, het resultaat van de beste materialen gecombineerd met innovatieve ontwerpen en de deskundigheid van de creatieve groep van ontwerpers van het bedrijf die speciaal zijn toegewijd om de bijzondere kwaliteiten van originele materialen te benutten die zelden in de lichtbranche worden gebruikt. Morosini’s kenmerkende eigenschap is haar vermogen om traditionele Venetiaanse technieken toe te passen en daarmee te experimenteren en te onwerpen in nieuwe unieke producten die toegevoegde waarde hebben in esthetiek en stijl, zowel in Italie als in de rest van Europa.
Morosini streeft ook een eco-verenigbaar beleid na in elke fase van het productieproces – van keuze van kleurstof tot de verpakking van materialen die volledig recyclebaar zijn en het bedrijf is trots op de grote aandacht die zij besteden om licht armaturen te leveren die over kwalitatief vakmanschap, sublieme creativiteit en ultieme design beschikt.

De designers van Morosini:
Andrea Lazzari
Sandi Renko
Massimo Tonetto
Stefano Cavazzana
ITlab
Sandro Santantonio
Andrea Cantù

Voor meer sfeerbeelden: Designcollection.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com