You are here: Home » Accessoires » Rijst zonder koken!

Rijst zonder koken!

geschreven door Constance

Laat het aan Japanners over om hun favoriete maaltijd onder alle omstandigheden te kunnen prepareren. Ideaal voor iemand die een hekel heeft aan stekkers (zoals ik) in huis. Ik kook rijst nog steeds op de ouderwetse manier puur en alleen omdat ik geen zin heb in nóg een apparaat met een snoer eraan in m’n huis.

hotto_raisu

Deze “hotto! raisu” heeft rijstpakketjes onder 4.000 keer de atmosferische druk (ik was niet zo goed in natuurkunde, dus geen idee wat dat in houdt, maar goed) verpakt waardoor de rijst voor lange tijd goed blijft en het vocht vasthoudt. In het rijstpakketje zit een exothermic agent (sorry hoor, ook geen clue wat dat is…) die de rijst warm stoomt zodra het met water in contact komt. Klinkt nogal Harry Potterish – maar is natuurlijk een fantastische uitvinding!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com