You are here: Home » In & om het huis » Tuinmetamorfose

Tuinmetamorfose

geschreven door testman

maritza-blogo

Een tuin aanleggen hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Als de hovenier tijd heeft, kan in één tot twee weken een volledige tuin zijn gerealiseerd. Echter, de ontwerpfase die hier aan vooraf gaat, kan zo´n 4 tot 6 weken in beslag nemen.
Als de tuin is aangelegd, duurt het vaak nog één tot twee seizoenen voordat de beplanting zich volledig sluit en er uitziet zoals de ontwerper en jij als bewoner het voor ogen had.
Kortom; er gaat wat tijd overheen normaal gesproken…

Dit voorjaar kreeg ik we een heel bijzonder verzoek; namelijk het verzoek een verwaarloosde tuin op een prachtig plekje aan het water, om te toveren in een tuin die deze zomer het decor zou zijn van een bruiloftsfeest. Een tuin dus eigenlijk van A tot Z, voor 1 dag, en ook precies op dié ene dag uiteraard!!!
Van een verwilderde, met onkruid begroeide tuin in 3 maanden een chique weelderige tuin maken, met een niet al te groot budget, is een onmogelijke opgave natuurlijk, maar wel een uitdaging!
Niet eerder moest het eindresultaat zo snel zijn bereikt!

 

Een grote ingreep zat er niet in, hiervoor was de tijd was te kort. We moesten het doen met dat wat binnen korte tijd te realiseren was en niet te vergeten, direct effect had. Ik zocht het in de eenvoud, in eenjarige zomerbloeiers en accessoires. Het moest chic zijn, passen bij de bewoners en de omgeving, betaalbaar en effectief (op de dag van de bruiloft moesten de bloemen bloeien natuurlijk). Daarnaast moest het ook haalbaar zijn gezien de korte tijd die nog restte om de tuin klaar te maken voor de grote dag.

Ik heb geen tekeningen gemaakt dit keer, maar adviezen gegeven.  Hóe en met welke materialen bepaalde versieringen konden worden gemaakt om de tuin zo optimaal mogelijk aan te kleden voor deze bijzondere dag met een zo groot mogelijk effect!

Met alleen wat sfeerbeelden en mondelijke toelichting van mijn ideeen heeft het aanstaande bruidspaar een paar weken keihard gewerkt om van hun tuin het paradijsje te maken wat zij en ik voor ogen hadden! Het is werkelijk schitterend geworden.
En het feest, mede door het prachtige weer, onvergetelijk zo heb ik mij laten vertellen!
Met de juiste materialen, ideeen en planten is het dus mogelijk op korte termijn een tuinmetamorfose te realiseren!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com