You are here: Home » In & om het huis » Woontrends najaar 2009

Woontrends najaar 2009

geschreven door Constance

Voor dit voorjaar/zomer is één van de woontrends Waterproof, deze trend gaat zich ook door zetten voor aankomend najaar, namelijk

Noorderlicht

Noorderlicht is een trendy woonstijl die van oorsprong uit noord europa komt.  In de winter verandert water in ijs, kleurt de lucht grijs en voelt het kouder aan. ‘Nordic light’ staat voor een mix van warme en koele materialen, zowel zacht en hard als aaibaar en glad.

De koele materialen zijn geïnspireerd op ijs, water en lucht, zoals glas en metallics. De warme materialen vind je terug in gebreid textiel, wol, vilt, doorgestikte plaids, huiden en hout. Materialen om lekker in weg te kruipen te verwarmen.

De kleuren zijn ontstaan uit het effect dat het zonlicht, oftewel Noorderlicht, heeft op water, ijs en de lucht. Dat gaat van wit, zilver naar grijs en van ijsblauw naar diepblauw. Met als warm contrast dieppaars en geel als accent. Bijpassende houtsoorten zijn (Scandinavisch) blank en donker gekleurd hout.

Nelleke van Dongen Tipgeefster Zeeland

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Woontrends 3 december 2009 - 16:00

Ijskleuren hebben het altijd al goed gedaan, lichtblauw & grijs zijn tinten welke mooi overkomen zowel in de winter als in de zomer. Heb zelf ook een lichte ijsblauw/grijze kleur in de woonkamer, ben er nog altijd niet op uitgekeken.

Reageer
Woontrends 3 december 2009 - 16:00

Ijskleuren hebben het altijd al goed gedaan, lichtblauw & grijs zijn tinten welke mooi overkomen zowel in de winter als in de zomer. Heb zelf ook een lichte ijsblauw/grijze kleur in de woonkamer, ben er nog altijd niet op uitgekeken.

Reageer
Woontrends 3 december 2009 - 16:00

Ijskleuren hebben het altijd al goed gedaan, lichtblauw & grijs zijn tinten welke mooi overkomen zowel in de winter als in de zomer. Heb zelf ook een lichte ijsblauw/grijze kleur in de woonkamer, ben er nog altijd niet op uitgekeken.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com