You are here: Home » In & om het huis » De bezem door je interieur.

De bezem door je interieur.

geschreven door Constance

Wij mensen verzamelen graag en kunnen moeilijk ergens afstand van doen.Het interieur wordt vaak volgepropt met meubels, maar bovenal ook met snuisterijen. Meestal gekregen van ouders, kinderen, kleinkinderen of een impulsieve aankoop.
We willen dit dan allemaal graag een plaatsje in de woonkamer geven.Maar de strekking van mijn verhaal zal zijn: “Minder spullen zorgt voor rust ”.

Ik zal het voornamelijk hebben over de ruimte waar we het meest verblijven: de woonkamer. Dit is meteen ook de plek waar het snelst allerlei spullen blijven liggen of neergezet worden. Het resultaat is dat dit binnen een korte tijd een ruimte zal zijn waar teveel spullen staan. Reden dus om eens met een kritische blik je woonkamer te bekijken.

Als ik ergens kom als interieur styliste zie ik al snel, dat met kleine aanpassingen het interieur er al veel “rustiger” uit kan gaan zien.Voor het opruimen van je huis kun je jezelf 1 heel belangrijke vraag stellen: Heb ik het nog nodig?

Stel jezelf deze vraag bij alle spullen in je woonkamer. Wees streng en kritisch. Bij twijfel, zet het apart en kom er later nog eens op terug. Ik merk namelijk vaker dat ik als antwoord op deze vraag krijg: “Nou het is toch wel een fijne stoel en dat kastje staat al jaren daar.”

Kijk eens goed rond in je kamer en beslis welke meubels echt moeten blijven en welke niet echt nodig zijn. Zet deze meubels tijdelijk in een berging/garage en probeer het een tijdje uit. Waarschijnlijk zet je de meubels dan wel op internet.
Natuurlijk is rust in de woonkamer ook te brengen door niet alle snuisterijen weg te doen. Hier kijk ik met de mensen naar wat voor hun belangrijk is. Samen geven we dat een leuke plaats in het interieur , vaak bij elkaar op 1 plek.Al het andere gaat in een doos en wordt op zolder bewaard. Dus haal de bezem door je interieur!

En..het is leuk wanneer je er nog eens een kijkje op zolder neemt of in de doos met snuisterijen als is het maar om herinneringen op te halen!

Paulien Houben, InterieurTipgever Limburg

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com