You are here: Home » Accessoires » Mvix Moviepack

(Dit testrapport over de Mvix Moviepack is geschreven door Testman.)

Ik ga beginnen met de eindconclusie: wie regelmatig films en tv-series van het internet download en deze op een super gemakkelijke manier wil bekijken, moet deze set echt aanschaffen!

Vijfenentwintig jaar geleden kocht ik mijn eerste VHS videorecorder en het was een Sharp. Ik weet nog precies wat ie kostte, het was een aanbieding voor 1.999 ouderwetse Nederlandse Guldens, ofwel meer dan 900 euro en dat in 1984! Zeven jaar geleden kocht ik een Panasonic harddisk recorder, het apparaat ging voor 599 euro over de toonbank en dat was toen een zeer scherpe prijs. En het was een enorme stap voorwaarts vergeleken met de ouderwetse VHS recorder. Niet meer naar banden zoeken met gele Post-it briefjes erop, om daarna ijverige vooruit of terug te moeten spoelen naar het begin van je favoriete film of tv serie. Inmiddels zitten we in 2009 en mag ik de Mvix Internet Harddisk testen.

De set die ik mocht proberen bestaat allereerst uit een soort van basisstation met een harddisk en (verrassing) uit de Mvix Streamer.
De harddisk sluit je aan op je router (het apparaat waarmee je internetprovidor zorgt dat internet je huis binnenkomt). En nu heeft elke computer in huis toegang tot dit apparaat. En niet alleen binnenshuis, maar via het web kun je vanaf elke plek in de wereld met toegang tot het internet je eigen harddisk bereiken. Al jaren wordt door experts gesproken over een computer die als het ware in je meterkast staat en die als centrale opslagruimte dient. En dit is het antwoord hierop.

De MvixStreamer sluit je direkt en permanent aansluit op je TV of LCD scherm. Dit apparaat staat via een wifiverbinding of een internetaansluiting ook in contact met de centrale harde schijf. De MvixStreamer kan alles dat via het internet in HD is gedownload op de harde schijf, weergeven via je TV. (Wil je voornamelijk materiaal in Full HD bekijken, dan is het aan te raden dit ontvangst en weergave station via een LAN kabel te verbinden met de harddisk.) Anders is een wifi verbinding voldoende.

Ik heb zelf het eea. via mijn MAC gedownload, daarna op de de harde schijf gezet en vervolgens afgespeeld via de MvixStreamer.

Zat er dan helemaal niks tegen? Tuurlijk wel. De twee apparaten zouden moeten werken volgens ‘plug and play’ methode. Maar er waren bij mij 2 probleempjes die moesten worden opgelost.

Ik maak zelf gebruik van een aantal draadloze netwerken voor internettoegang. En aangezien de harddisk die beneden stond gebruik maakte van wifi verbinding 1 en de MAC van wifi verbinding 2, maw. ze gebruikten niet dezelfde verbinding, werd de schijf niet zichtbaar op de MAC.
Verder waren er problemen met de Tele 2 router. De router wilde de centrale harde schijf niet herkennen, maar later ineens weer wel. Waarom? Dat is nooit meer na te gaan.
Ik had beter gelijk contact kunnen leggen met de Helpdesk want zij hebben meer kennis van telecom en pc’s.
Het is vergelijkbaar met het aansluiten van je ADSL, bij de ene gaat het heel soepel en bij de ander is het klein drama.
Maar als het eenmaal werkt, ben je dat snel vergeten en wil je niet anders meer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com