You are here: Home » Groen wonen » OpgeLED !

OpgeLED !

geschreven door Constance

Tegenwoordig zit bijna overal een ledlampje in, omdat het gebruik goedkoper zou zijn, maar de ledlamp is niet zo zuinig als producenten beweren. Er komt ook aanzienlijk minder licht uit.

Ledverlichting is de opvolger van de spaarlamp. De lampen zouden tot 85 procent zuiniger zijn dan de gloeilamp en 25 procent zuiniger dan de spaarlamp. Ook de lichtsterkte zou kunnen concurreren met die van een gloeilamp. De informatie over zowel de zuinigheid als de lichtsterkte die op de verpakking staat, klopt in veel gevallen niet. Dit is naar voren gekomen uit een proef van het Nationale Metrologisch Instituut van Nederland, het VSL.

Het onderzoeksinstituut nam een steekproef met vijf ledlampen en stelde vast dat de informatie op de verpakking in geen van de gevallen wordt waargemaakt. De spaarlamp kwam als beste uit de test, aldus de VSL-woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com