You are here: Home » Design meubels » NIEUWE TRENDS SPOTTEN IN PARIJS

NIEUWE TRENDS SPOTTEN IN PARIJS

geschreven door Constance

Het hele jaar door is Parijs dé stad van passie en inspiratie. Maar in januari (23 t/m 27) was Parijs the place to be voor de echte interieurliefhebbers! De stad stond bol van events op designgebied en op de internationale vakbeurs Maison & Object was een enorm aanbod aan spannende noviteiten en spraakmakende trends. Het maakt niet uit of je designmeubelen van topmerken wilde bewonderen of op zoek was naar hippe geurkaarsen, kleurrijke stoffen of exclusief kristal. Voor iedereen wat wils op deze stijlvolle beurs. Het Perscentrum Wonen signaleert…!

TREND 1: SPEEL MET STRUCTUUR EN GLANS
Met zachte materialen maak je de sfeer in huis pas echt compleet. Kleurrijke stoffen, vrolijke prints op het behang, zijdezacht beddengoed, geborduurde plaids en wollige kleden geven een gevoel van comfort, luxe en behaaglijkheid. Dé trend in zachte materialen is STRUCTUUR in de meest uiteenlopende vormen en stijlen. Van onregelmatig reliëf, hoog-laag en 3-d structuren tot gewatteerd, gewikkeld en opengewerkt. Van verfijnd plissé tot grove handgeborduurde stiksels. Een ander belangrijk signalement is GLANS. Denk hierbij niet meer aan de heftige bling-bling trend met een overdaad van glitter en goud. Het draait nu meer om subtiele glanzende effecten zoals die van olie, nikkel en zilver.

TREND 2: KRISTAL EN VOGUE
Dat objecten van kristal weer helemaal en vogue zijn werd in Parijs bevestigd door het prestigieuze Franse merk Baccarat dat de gelimiteerde collectie ‘Crystal Candy Set’ van de Spaanse ontwerper Jaime Hayon presenteerde. 9 vazen stuk voor stuk verschillend van vorm, afmeting, kleur en dessin, en toch naadloos bij elkaar passend met de herkenbare signatuur van deze kunstzinnige ontwerper. In de vazen wordt helder kristal gecombineerd met gekleurd kristal en keramiek. Met namen als BonBon Treasure, After Nine en Jelly Copper is dit een onweerstaanbare verzameling. Zie het wel als investering want de stuksprijs bedraagt tussen de 8.000 en 12.000 euro. De vazen worden genummerd en in een gelimiteerde oplage van 25 exemplaren gemaakt.
Het trendsettende merk Swarovski presenteerde in Parijs onder andere een nieuwe collectie salontafels naar een ontwerp van de Nederlandse Tord Boontje. Zijn moderne sprookjesachtige kijk op interieur zien we ook in dit kristalheldere object terug. Kristal wordt ook toegepast ter decoratie van sierkussens, stoffen, spiegels en als inleg voor tafelbladen.

TREND 3: ZOMERS GEVOEL MET BLOEMEN
Bloemen in huis zijn sfeerverhogend en brengen een interieur tot leven. Ze zijn en blijven daarom ook altijd een must in ieder huis, maar elk seizoen wel op een nieuwe manier toegepast. In de jaren negentig hadden we bijvoorbeeld de minimalistische vormherhaling van 3 dezelfde vaasjes met dezelfde bloem erin. In 2009 zien we een nieuwe trend: een artistiek, wild en willekeurig geschikt boeket in een reusachtige vaas met bloemen en takken (echt en nep door elkaar heen). Bloemen vormen een belangrijke inspiratiebron voor vele collecties behang, stoffen, meubelen, accessoires, geurkaarsen en huisparfums. Het is de creatieve vertaalslag die door jonge ontwerpers wordt gemaakt waardoor de bloem nooit uit de mode raakt!

TREND 4: BUITENKAMER
Het is een duidelijke tendens dat steeds meer interieurfabrikanten objecten voor buiten ontwikkelen. De aankleding van het terras, tuin of balkon krijgt steeds meer aandacht waardoor het gevoel van een echte buitenkamer ontstaat. Nieuw zijn meubelen en accessoires gemaakt van draadstaal. Ze zijn onverwoestbaar en kunnen gemakkelijk buiten in de regen staan. Decoraties met vuur en buitenverlichting maken het ook ’s avonds aangenaam vertoeven buiten.

TREND 5: MODE IS INTERIEUR
Bijna alle grote modehuizen en modemerken storten zich op het interieur. Nieuw is dat de kwaliteit, de functionaliteit en de toepasbaarheid van de nieuwe home fashion collecties steeds beter wordt. Vooral de exclusieve merken presenteerden leefbare collecties met natuurlijk hun eigen stempel en merksignatuur goed in beeld.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

tamara 27 oktober 2011 - 17:08

geachte heer en/of mevrouw,

Op uw website staat een afbeelding met zwart behang met daarop transparante circels. Wij vroegen ons af waar dit behang besteld kan worden?

Kunt u ons informeren?

Alvast bedankt voor uw tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,
Tamara en Ramon

tel nr: 06-53655015

Reageer
tamara 27 oktober 2011 - 17:08

geachte heer en/of mevrouw,

Op uw website staat een afbeelding met zwart behang met daarop transparante circels. Wij vroegen ons af waar dit behang besteld kan worden?

Kunt u ons informeren?

Alvast bedankt voor uw tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,
Tamara en Ramon

tel nr: 06-53655015

Reageer
tamara 27 oktober 2011 - 17:08

geachte heer en/of mevrouw,

Op uw website staat een afbeelding met zwart behang met daarop transparante circels. Wij vroegen ons af waar dit behang besteld kan worden?

Kunt u ons informeren?

Alvast bedankt voor uw tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,
Tamara en Ramon

tel nr: 06-53655015

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com