You are here: Home » Architectuur » Het achterhuis aan het Oosterpark

Het achterhuis aan het Oosterpark

geschreven door testman

Een achterhuis aan het Oosterpark te Amsterdam? Jazeker, dit is mogelijk. We zijn 3 jaar met dit project bezig geweest waarvan een groot deel van de tijd is opgeslokt door vele gemeentelijke procedures. Daarom zijn we des te meer trots op de uiteindelijke realisatie. 

Het achterhuis van het monumentale pand aan het Oosterpark was toe aan vernieuwing en uitbreiding. De bewoners hadden al een aanbouw met patio maar wilden deze uitbreiden. De voormalige aanbouw met patio was vervallen en voldeed niet meer aan hun eisen. Daarnaast waren twee extra kamers gewenst waardoor een extra verdieping noodzakelijk werd.

Het bijzondere aan dit project is het contrast tussen het monumentale karakter van het huis en het moderne karakter van de uitbouw. Een uitgelezen kans om onze eigen filosofie te verwerken in het ontwerp: het versterkende effect van het contrast tussen technologische ontwikkeling en natuur toepassen op hedendaagse architectuur. Oftwel; future and tradition become present.

De oosterse lantaarn is een echte eyecatcher. Dit is een koker-vormige glaspui die zorgt voor oosterse romantiek door ’s avonds sfeerlicht te geven. Ook maakt deze lantaarn van het huis één licht geheel. In de koker is een zitplek gecreeerd om verscholen van de regen te kunnen genieten van de patio.

Er is gekozen voor veel glas, Iroko houten kozijnen en Western Red Cedar sier afwerking, een duurzame en beeldbepalende houtsoort. Deze materialen in combinatie met wit stucwerk zorgen voor een warm, strak en rustgevend beeld.

Het project moet alleen nog aan de buitenkant gestuukt worden. De volledige oplevering laat daarom nog 1 maand op zich wachten. Wel hierbij alvast enkele foto’s van de oude maar natuurlijk ook van de nieuwe situatie.

Voor meer informatie over dit project en ons bureau: www.arhk.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com