You are here: Home » Architectuur » Rookmelder

Rookmelder

geschreven door testman

Een rookmelder is erg functioneel en aan te raden op diverse plekken in je huis te bevestigen. Maar mooi is anders. Heb je net je best gedaan om er een mooi interieur van te maken, hangt er zo’n lelijk ding aan je plafond. Gelukkig heeft een inkoper van Kwantum dit ook ondervonden. In deze winkel kan je namelijk terecht voor een CHICK A DEE rookmelder. Dit is een rookmeldend vogeltje.  Hij blijkt ook geen vervelend geluid te maken bij rookontwikkeling maar een luide ‘chick-a-dee’ roep voort te brengen. En is eenvoudig te bevestigen. Namelijk gewoon met een klemmetje. Overal is dus aan gedacht. Dit vogeltje is ontworpen door  Louise van der Veld, student  van de Gerrit Rietveld Academie uit Amsterdam.

Het blijkt dat mensen weinig maatregelen nemen als het om brandpreventie gaat. Daarom heeft de Bond van Verzekeraars in 2006 een designwedstrijd uitgeschreven genaamd: Mooi uit de brand. Louise heeft deze gewonnen met haar vogel. Deze is nu dus ook bij de Kwantum te verkrijgen. En dus voor iedereen te koop.

Naast rookmelders kunt u nog meer dingen doen om brand te voorkomen in uw woning. Op de landelijke site van de brandweer kunt u veel informatie vinden hierover.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Wendy 2 oktober 2009 - 13:26

Ik vind het een leuk idee! Maar het valt toch meer op dan een gewone rookmelder ben ik bang…

Reageer
Wendy 2 oktober 2009 - 13:26

Ik vind het een leuk idee! Maar het valt toch meer op dan een gewone rookmelder ben ik bang…

Reageer
hetty rondema 5 oktober 2009 - 11:21

Ze zijn geweldig, deze rookmelders. Ik zou er een paar kopen voor op de kinderkamers en woonkamer. Blijkt dat er problemen mee zijn en ze uit de handel zijn gehaald. Ik zie ze nog steeds overal op foto’s enzo. maar heb ze nog nooit in het echt gezien…

Reageer
hetty rondema 5 oktober 2009 - 11:21

Ze zijn geweldig, deze rookmelders. Ik zou er een paar kopen voor op de kinderkamers en woonkamer. Blijkt dat er problemen mee zijn en ze uit de handel zijn gehaald. Ik zie ze nog steeds overal op foto’s enzo. maar heb ze nog nooit in het echt gezien…

Reageer
whena 12 november 2009 - 17:36

Kwantum verkoopt deze rookmelders niet meer omdat de niet zouden voldoen aan de veiligheidseisen.

Reageer
whena 12 november 2009 - 17:36

Kwantum verkoopt deze rookmelders niet meer omdat de niet zouden voldoen aan de veiligheidseisen.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com