You are here: Home » In & om het huis » Een pergola mag in geen enkele tuin ontbreken!

Een pergola mag in geen enkele tuin ontbreken!

geschreven door testman

Een goede manier om sfeer te creëren in uw tuin is één of meerdere pergola’s plaatsen.
Ze zijn er in talloze uitvoeringen en materialen. En kunnen voor meerdere doeleinden worden toegepast. 
Niet alleen sfeer wordt namelijk verkregen, door het plaatsen van een pergola; ook de dieptewerking van de tuin wordt versterkt. Bovendien bieden pergola’s klimplanten de mogelijkheid omhoog te groeien, waardoor zij voor sfeer en gewenste schaduw zullen zorgen.
Met het creëren van verschillende ruimtes, die ontstaan door het toepassen van pergola’s, wordt een tuin spannender. Er ontstaan tuinkamers of sfeervolle hoekjes, waardoor de tuin niet meer in een oogopslag te overzien is en dat maakt de tuin verrassend en sfeervol.

Waar u op moet letten bij het uitzoeken van het model en het materiaal, is dat het past bij uw smaak, maar vooral ook bij de stijl van uw tuin.
Wanneer bijvoorbeeld in een grote tuin gekozen wordt voor een 7×7 cm staander met een nog dunnnere ligger, valt de pergola in het niet.
Een grote tuin met brede paden en grote terrassen vraagt om een flinke pergola. Deze mag dan ook groot en robuust overkomen! Plaats balken van 10x10cm bijvoorbeeld. De stoere uitstraling die deze pergola zal geven, is vele malen effectiever en zal absoluut tot zijn recht komen!

Voordat u een pergola plaatst, kijkt u dan eerst eens rond op Internet of een groot tuincentrum bij u in de buurt om te zien wat er zoal op de markt is.
Tuinbladen geven ook vaak aandacht aan deze sfeermakers. Er zijn zoveel varianten denkbaar; U kent ze lang niet allemaal en er is er altijd een die uw tuin in alle opzichten zal versterken.
Wat vindt u eigenlijk van een eigen ontwerp? Het is uniek en op maat gemaakt!

Aanrader: Een bezoekje aan een showtuinencomplex geeft gegarandeerd inspiratie!
De moeite waard en een leuk dagje uit.
Bij de Tuinen van Appeltern kunt u dit jaar nog terecht tot 30 november, daarna is het park gesloten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com