You are here: Home » In & om het huis » Stylen met kleur deel 1

Stylen met kleur deel 1

geschreven door Constance

Nog niet zo heel lang geleden kocht men een interieur voor het leven. Hooguit werd het bankstel eens vervangen. Tegenwoordig verandert men veel vaker en makkelijker. Niet iedereen heeft het geld op stapeltjes om een compleet nieuw interieur aan te schaffen. Advies van de InterieurTipgever: kies voor een neutrale basis. De basis bestaat uit de vloer, gordijnen en meubels, kortom de dure aankopen voor het interieur.

Dit houdt niet in, dat de bank en fauteuils wit of crème moeten zijn. Ook grijstinten van licht tot donker en zelfs donkerbruin vallen onder de noemer “neutraal”.  Saai, zul je denken… Nee hoor, want we brengen de neutrale basis tot leven met één of twee accentkleuren. De grote kracht van een interieur tot leven brengen is dat op meerdere plaatsen de accentkleur terugkomt. Accentkleuren pas je toe op de eenvoudig en betaalbaar te vervangen accessoires in het interieur, zoals kussens, lampenkapjes, kaarsen, enz.

Met de neutrale basis kun je gaan spelen met kleur, sterker nog je kunt met de seizoenen meegaan. In het voorjaar voeg je een frisse lichte kleur toe, zoals bijvoorbeeld turkoois, azuurblauw, licht- of lime groen en roze tinten.

Naarmate de dagen korter worden en het buiten weer frisser wordt, krijg je binnen ook meer behoefte aan behaaglijkheid. De frisse kleuren kun je dan vervangen door warmere, diepere tinten, zoals aubergine, zwart, (donker)rood, bruintinten.  Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gebreide kussens of kussens van velours en een royaal plaid van nepbont of een gebreide plaid.  De stof alleen straalt al behaaglijkheid uit.

Ingrid Gommers, InterieurTipgever West-Brabant en Zuid-Holland-zuid.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com