You are here: Home » In & om het huis » Tapijt, daar gaan alledaagse vlekken uit!

Tapijt, daar gaan alledaagse vlekken uit!

geschreven door testman

De feestdagen komen er weer bijna aan. De pepernoten liggen immers al weer in de winkels. De perfecte timing om een leuk feest of diner te organiseren in huis. Gezellig met gasten de pakjes van Sinterklaas uitpakken en genieten van een heerlijke borrel. Maar het kan natuurlijk per ongeluk gebeuren dat er een glas om gaat. Schiet niet meteen in paniek! De meeste vlekken op tapijt zijn namelijk gewoon met water te verwijderen. Voor alle vlekken geldt, wees er snel bij.
 
De eerste hulp bij vlekken:
1. Pak direct een handdoek
2. Nat maken met water
3. Uitwringen en op de vlek leggen
4. Laat de handdoek het werk doen en haal deze pas weg als ie is opgedroogd.
5. Zonodig herhalen
 
LET OP: Nooit wrijven, uitsluitend lichtjes deppen. Nooit föhnen, vlek gewoon aan de lucht laten drogen.
 
Misverstanden
Veel vlekken ontstaan juist door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling. Zo denken nog veel mensen dat allerlei soorten huishoudmiddeltjes uit het keukenkastje vlekken verwijderen, maar dat is meestal niet zo. Ga niet te werk met afwasmiddel, groene zeep etc.
Deze schoonmaakmiddelen veroorzaken vaak juist verkleuringen en halen de vlek slechts ‘tijdelijk’ weg. Juist door de zeepresten die achterblijven in het tapijt wordt vuil weer aangetrokken en is de kreet ‘Als je een keer begint met schoonmaken, blijf je schoonmaken’ waar. 
 
Rode wijnvlek?
Nooit doen: Gebruik van zout en witte wijn, je maakt het alleen maar erger.

Meer informatie over tapijt?
Surf naar de website tapijtnet.nl en vraag gratis het boekje ‘Alles over tapijt’ aan. Hierin staat alles wat je moet weten over tapijt, zoals handige tips om vlekken te verwijderen en hoe tapijt het beste onderhouden kan worden.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

InaBekhuis 6 juni 2011 - 20:05

hoe krijg je afwasmiddel uit gekleurde vloerbedekking

Reageer
InaBekhuis 6 juni 2011 - 20:05

hoe krijg je afwasmiddel uit gekleurde vloerbedekking

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com