You are here: Home » In & om het huis » Verkooptips voor koophuis.

Verkooptips voor koophuis.

geschreven door Constance

Momenteel hebben niet de zitbanken maar de financiële banken het moeilijk. De kranten staan er vol van en het nieuws praat ons steeds meer kopzorgen aan.  Als huizenbezitter denk je aan je hypotheek. De mensen die nu hun huis in de verkoop hebben, maken zich zorgen dat zij het niet, of niet snel genoeg verkopen. En terecht. De kopers zijn namelijk een stuk voorzichtiger. Toch is er in al dit slechte  financiële klimaat wel een zonnestraaltje te vinden.

Heeft u een huis te koop, zorg dan dat de kopers verliefd worden op úw huis. De tijd dat de kopers wel  door een ‘gedateerd’ of  ‘persoonlijk’ interieur heen konden kijken is echt voorbij. Natuurlijk willen de kopers best ‘iets ‘ aan hun huis klussen, maar dan moet de prijs wel laag zijn. Het liefst kopen ze een huis wat al kant-en-klaar is. 
Als verkoper wilt u natuurlijk de hoogste prijs. Dus moet het huis er goed uitzien en vooral neutraal. 

De tips voor een verkoopklaar huis:
– Ruim het huis goed op
– Maak het huis lekker schoon en fris
– Gebruik lichte neutrale kleuren
– Haal zo veel mogelijk persoonlijke spullen weg
– Houdt alles rustig (geen drukke prints en patronen)
– Maak het rustiger door meubels weg te halen

Verkopers willen vaak niets meer investeren in hun oude huis. Maar een huis dat langer in de verkoop staat of verkocht wordt onder de vraagprijs, kost ook geld! Met hulp een interieuradviseur van Sell or Buy it weet u zeker dat u uw huis maximaal verkoopklaar maakt tegen de minimale kosten.

Voorbeeld:
Het huis met de zalm-rose muren en zware zwarte gedateerde meubelen verkocht niet. Na een kleine re-styling met veel lichte en neutrale kleuren, was het huis binnen een maand verkocht.
De investering was minder dan 1% van de verkoopprijs!

Karin Burger InterieurTipgever Utrecht

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com